Hronika

Direktno.rs [ Izvor: KRIK ]

05. 05. 2022. 16:38 2

Osuđena službenica, puštala osuđenike iz kućnog zatvora

Službenica Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Suzana Vulić osuđena je na uslovnu kaznu od godinu i četiri meseca zatvora jer je omogućila osuđenima da izlaze iz kuće iako su bili osuđeni na kućni zatvor.

Vulić je, kako je utvrdio sud, od marta 2019. godine do februara 2020. omogućila da petoro osuđenih na kazne kućnog zatvora bez elektronskog nadzora, krši zabranu napuštanja prostorija u kojima stanuje, i to nije prijavljivala osobi zaduženoj za kontrolu, piše KRIK.

Viši sud u Beogradu osudio ju je na uslovnu kaznu od godinu i četiri meseca zatvora, ali kaznu ne mora da izdržava ukoliko u naredne četiri godine ne izvrši novo krivično delo.

Tužilaštvo je najavilo da će se žaliti na presudu pošto je tražilo da Vulić bude osuđena na zatvorsku kaznu i da joj bude izrečena zabrana obavljanja dužnosti.

Vulić je negirala da je zloupotrebila položaj i branila se obimom posla, međutim, njena odbrana je opovrgnuta. Iz prisluškivanih razgovora jednog od osuđenih na kućni zatvor, zaključuje se da je ona znala da on krši mere zabrane i nije preduzela ništa tim povodom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati