Hronika

Direktno.rs

11. 03. 2022. 10:20 13

SAZNAJEMO Uhapšen Belivukov čovek: Demolirao "Komitet", pravio nerede na glasanju!

Miloš Hrkman (29) iz Rume, navijač Partizana, optužen za demoliranje kluba "Komitet" i blizak kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, prema saznanjima Direktno.rs, priveden je juče ujutro u akciji policije i tereti se za nedozvoljeno držanje oružja.

U šturom saopštenju MUP-a u kome je navedeno da su akciju zajednički sproveli pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Žandarmerije, usmerenoj na suzbijanju organizovanog ktriminala, pretreseno je 11 lokacija na teritoriji Rume i Sombora. MUP je saopštio inicijale dvojice osumnjičenih M. H. (1993) i V. H. (1988), a Direktno.rs saznaje da je M. H. - Miloš Hrkman.

Takođe je navedeno da je od osumnjičenih zaplenjen pištolj, municija različitog kalibra, dva noža, novac, kao i dve vagice za precizno merenje, manja količina praškaste materije nalik na heroin, dve vazdušne puške, jedna lovačka puška, oko sto metaka, blinkeri i baklje. Kako je navedeno u saopštenju MUP-a obojica osumnjičenih biće privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi.

Hrkman je bio uhapšen u oktobru 2018. godine, neposredno nakon što je 6. oktobra grupa vandala upala u klub "Komitet" u Beton Hali, palicama tukli obezbeđenje i goste. U pritvoru je proveo nepunih mesec dana. Za demoliranje "Komiteta" sa Hrkmanom su optuženi Predrag Košprdić, Marko Čičković, Stefan Bjelivuk, Aleksandar Vidojević, zvani Aca Rošavi, Marko Milosavljević i Mladen Vučetić, kao i Milan Jezdimirović, Inel Čantrić i Boris Karapandžić kome se sudi i kao članu kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Sudi im se za nasilničko ponašanje i nanošenje teških i lakih telesnih povreda. Svi optuženi su inače negirali krivična dela za koja su optužena, a ovo suđenje se odužilo i od prošlog juna nije održano nijedno ročište. Poslednje ročište je odloženo prošlog meseca, a naredno je zakazano za april.

Da li je ovo privođenje Hrkmana na bilo koji način povezano sa ponudom Veljka Belivuka tužilaštvu da u postupcima rušenja u Savamali, ubistva Olivera Ivanovića i smrti Vladimira Cvijana, bude svedok saradnik, za sada nije poznato.

Hrkman je, inače, svojevremeno, tačnije 2016. godine, bio umešan u izazivanje nereda tokom glasanja u Republici Srpskoj. Tada je 11 "navijača", doputovalo iz Beograda u Prnjavor kako bi izazavali nerede na lokalnim izborima. Posle tuče ispred hotela u kojem su boravili su proterani iz Republike Srpske.

I dok se Hrkman povezivao sa neredima tokom izbora zbog čega je proteran iz RS, njegov "saborac" iz optužnice za demoliranje "Komiteta" Aleksandar Vidojević bio je rado viđen gost u RS. Između ostalih fotografisan je u društvu Igora Dodika, sina Milorada Dodika, nekadašnjeg predsednika RS i sadašnjeg srpskog člana Predsedništva BiH.

Vidojeviću je društvo tada pravio Danilo Vučić, sin predsednika Srbije, što se moglo videti na fotografijama koje su objavili nezavisni mediji. Vidojević je u junu 2018. godine takođe u društvu Danila Vučića viđen kako zajedno navijaju na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati