Hronika

[ Izvor: N1 ]

15. 07. 2021. 19:45 3

Saslušan Rebić, hoće li se uopšte suditi Goranu Papiću?

Direktor policije Vladimir Rebić u četvrtak je kao svedok saslušan u Višem javnom tužilaštvu u okviru istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića. Advokat Papića tvrdi da je nakon ovog saslušanja "jasno da Papić nije izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret".

Predlog da se kao poslednji svedok u istrazi protiv Gorana Papića sasluša i direktor policije dala je Papićeva odbrana. I saslušavan je skoro tri sata.

- Ja vam kažem da je Rebić rekao sasvim dovoljno da se na bazi toga može utvrditi da Papić nije mogao da naredi ono što mu se stavlja na teret - rekao je Papićev advokat Branislav Tapušković.

A na teret mu se stavlja da je iskoristio svoj uticaj i da je 15. aprila 2020. godine naredio načelniku beogradske policije Milenku Munižabi da vrati zaplenjeni blindirani automobil Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka.

To je bio razlog zbog kog je Papić u marta uhapšen i proveo 50 dana u pritvoru, uporno ponavljajući - da je sve činio po nalogu tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

Pušten je da se brani sa slobode, ali očito pokušava i da se brani u emisiji narodnog poslanika i člana SNS-a Vladimira Đukanovića.

- Malo da analiziramo sve ono što je gospodin Tapušković tražio. Prvo, što je tražio da bivši ministar policije bivši svedoči - upitao je Đukanović Papića.

- Pretpostavljam da zbog toga što da nije bilo tada poziva od bivšeg ministra Stefanovića ka meni vezano za gospodina Miljkovića ja nikad najverovatnije ne bih ni bio tamo gde sam bio - odgovorio je on.

Na pitanje Đukanovića o kakvom pozivu je reč, Papić je kazao da je imao "jedan poziv od njega vezano za to lice da se obavi to saslušanje za koje smo imali zahtev Tužilaštva".

Na ovakav nastup svog branjenika Tapušković se posebno osvrnuo. Zašto je Papić prihvatio da da taj intervju je problem koji je u vezi sa, kako kaže, njegovim mukama, pa zato ne želi ni da ga opravdava ni da ga kritikuje.

- Ozbiljno sa Đukom, a to je do te mere neozbiljno, neodgovorno, nepromišljeno, katastrofalno kada su u pitanju sukobi interesa, da ja prosto ne mogu da verujem. Uz to je još advokat i sve se to pomešalo, da je neshvatljivo da je on mogao onakav razgovor da vodi pred kamerama. Vodio ga je kao da je tužilac, kao da je sudija, kao da je advokat, kao da je novinar - kaže Tapušković.

Prema rečima novinarke KRIK-a Bojane Jovanović ono što se videlo u prethodnom periodu ukazuje na to da direktor policije nije bio uključen u ovaj slučaj, ali jesu interesantna ranija svedočenja Papića o Nebojši Stefanoviću.

- Sudeći po rečima Papića, ministar policije, koji je ranije dao iskaz, govorio je neistine. Do novinara nisu došle nikakve informacije, u smislu da ni sam Papićev advokat nije želeo da govori o tome niti se tužilaštvo uopšte izjašnjavalo o samoj istrazi - rekla je Jovanović za N1.

Goran Papić je u javnosti poznat kao funkcioner koji je bez dana policijske škole vrtoglavo napredovao u MUP-u u vreme kada je na čelu ministarstva policije bio upravo Stefanović.

Neizvesno je još uvek da li će Tužilaštvo podići optužnicu, tačnije da li će se Papiću uopšte suditi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati