Hronika

S. M.

09. 06. 2021. 11:52 20

"CIPELARIO" SINA PRED CELOM ŠKOLOM: Otac uhapšen, čeka se tužilaštvo (VIDEO)

Otac iz Doljevca B. L. (48) koji se sumnjiči da je pretukao sina (13) u školskom dvorištu uhapšen je odmah i danas bi trebalo da bude saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Nišu. Dečak, koji je bio izložen torturi, "cipelarenju" oca na očigled mnogobrojne dece, je bolje i u utorak je bio u školi i pohađao nastavu.

Pretučeni dečak je učenik sedmog razreda, a pridružio se malim maturantima koji su uz baklje slavili završetak osmogodišnjeg školovanja, kada ga je otac krvnički bacio na zemlju i šutirao.

- Bio je u školi, a danas prati onlajn nastavu, kao i ostali, jer su oni svakog drugog dana u školi. Zaista je sve nas potresao ovaj događaj i uključićemo sve resurse kako bismo pomogli učeniku da što lakše prebrodi situaciju - rekao je za Direktno.rs direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Doljevcu Goran Ilić.

On je podsetio da se nemio događaj desio u ponedeljak oko 13 časova iza škole, u školskom dvorištu i da je on za to saznao par sati kasnije kada je video snimak.

- Maturanti su slavili završetak osmogodišnjeg školovanja, a on im se priključio. Otac je naišao, izvukao ga iz gomile i krvnički tukao, a onda je neko od učenika pozvao nastavnicu i ona je hrabro uspela da odvuče oca i spreči da dalje tuče svoje dete - kaže Ilić.

Prema njegovim rečima, zasedao je Tim za nasilje u školi, pričalo se o tome, i predložen je plan zaštite deteta.

- Ceo slučaj prijavio sam Centru za socijalni rad, policijskoj upravi tog mesta i školskoj upravi Niš. U stanici sam izjavu dao i ja kao direktor, i nastavnici koji su prisustvovali incidentu. Policija nije bila u školi, ali sam saznao da je kasnije saslušan u policiji i da mu je izrečeno udaljenje iz kuće - dodaje direktor Ilić.

U međuvremenu, B. L. je uhapšen i očekuje se da da izjavu u nadležnom tužilaštvu. Njemu se određene i mere predviđene Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici - udaljenje iz porodičnog doma i zabrana prilaska žrtvi nasilja u porodici.

Načelnik Školske uprave Niš Dragan Gejo kaže za Direktno.rs da su upoznati sa slučajem, jer ih je direktor škole odmah obavestio, kao i nadležno ministarstvo.

- Ostaje da se vide koje je mere škola preduzela posle događaja i eventualno da ukoliko ima nekih nedostataka da se oni isprave. Reč je o velikoj školi, koja ima čak 188 maturanata. To dete je otišlo iza škole u dvorište kada je čulo muziku i pridružilo se osmacima - ispričao je Gejo za naš portal.

Kako saznajemo, pored mere udaljenja iz kuće, koja je B. L. odmah izrečena, odrediće mu se pritvor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati