Hronika

[ Izvor: Danas ]

22. 04. 2021. 10:43 8

Tužilac iz Jagodine: Nema osnova za izmeštanje slučaja "Palma"

Da bih tražio da se slučaj mogućeg podvođenja maloletnica sa tužilaštva u Jagodini prebaci na neko drugo, morao bih da ispunim uslove za to, recimo, da dokažem da sam pristrasan, da sam u rodbinskim vezama sa licima koja se u ovom slučaju pojavljuju, i slično… S obzirom na to da te uslove ne ispunjavam, nemam osnova da tražim izuzeće - kaže za Danas Radoslav Vučković, viši javni tužilac u Jagodini.

Nakon vesti da je tamošnje tužilaštvo, nakon samoinicijativnog odlaska Dragana Markovića Palme i davanja izjave, pokrenulo postupak u slučaju podvođenja maloletnica u Jagodini, na "žurkama" u organizaciji predsednika Skupštine opštine Jagodine, o čemu je, pod zaštitom identiteta, pre tri dana svedočio bivši radnik u hotelu u Končarevu, stručna javnost je jednoglasno ocenila da je neophodno da postupak hitno bude izmešten za tužilaštva u Jagodini na neko drugo mesto.

Imajući u vidu da je Jagodina mala sredina, da stranka Markovića ima apsolutnu vlast i moć u tom gradu, opravdana je sumnja da ovo tužilaštvo nije u stanju da postupak izvede na nepristrasan način i da odoli pritiscima.

Međutim, Radoslav Vučković, tužilac koji je pokrenuo postupak, ističe da on to ne može sam da traži i učini već da sudbina slučaja, u smislu toga ko će ga voditi, zavisi od njemu nadređenih tužilaca.

- Ako bi mi naredio neki nadređeni tužilac da prebacim u neko drugo tužilaštvo, u nekom drugom gradu, tada bih to jedino mogao da uradim. Ovako, nemam osnova da samostalno to tražim ili uradim - kaže Radoslav Vučković za Danas.

Prema njegovim rečima, policiji je naloženo da ispita sva lica koja se pominju u ovom kontekstu, nakon čega će tužilaštvo preduzeti sledeće korake.

Palmina stranka ima 17 mandata

Podsetimo, Skupština grada Jagodine broji 21 odbornika, a nakon održanih lokalnih izbora, u junu prošle godine, 17 mandata pripalo je koaliciji Jedinstvene Srbije, Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke, čiji je nosilac liste u Jagodini bio Dragan Marković, dva odbornika ima Koalicija "Bunt - Prava Jagodina“", a po jednog Grupa građana "Nećemo da ćutimo" i Pokret obnove Kraljevine Srbije. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati