Hronika

[ Izvor: predragpopovic.wordpress ]

15. 03. 2021. 20:24 52

"Vladimir Cvijan je mrtav": Dokaz iz Tužilaštva (FOTO)

Vladimir Cvijan je mrtav - obdukcija tela bivšeg saradnika Borisa Tadića i Aleksandra Vučića izvršena je 2018. godine.

Nataša Krivokapić, javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, potvrdila je da je VJT u predmetu KTP 364/18 donelo naredbu kojom se određuje isplata troškova Institutu za sudsku medicinu "Milovan Milovanović" Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na ime izvršene sudsko medicinske obdukcije tela pokojnog Vladimira Cvijana.

Plaćanje je izvršeno 20. novembra 2018. godine, piše novinar Predrag Popović na svom blogu.

Magazin "Tabloid" objavljuje tekst o tom tragičnom slučaju u broju koji će se na kioscima naći u četvrtak, 18. marta 2021. Taj tekst, s nadnaslovom "Da li je Vladimir Cvijan poslednja žrtva pomanitale diktature", prenosim u celini.

"Redakcija magazina "Tabloid" uputila je zvaničan upit Institutu za sudsku medicinu u Beogradu (Deligradska 31), kojim je tražila informaciju i odgovor na pitanje - da li je tokom januara 2018. godine na Institutu obdukovano telo Vladimira Cvijana, bivšeg generalnog sekretara predsednika srbije Borisa Tadića, zatim potpredsednika Srpske napredne stranke i narodnog poslanika. Tražili smo da nam odgovore da li je telo obdukovano pod njegovim imenom ili kao NN lice, da li je Više javno tužilaštvo u Beogradu platilo račun i da li je preuzelo nalaz obdukcije.

Vladimir Cvijan je rođen u Beogradu 1976. godine. Diplomirao je 1999, a magistrirao 2004. na Pravnom fakultetu. Od oktobra 2004. bio je angažovan kao konsultant za poslove stručne analize iz oblasti prava za potrebe kabineta predsednika Borisa Tadića i kao sekretar Pravnog saveta predsednika Srbije. U februaru 2008, posle ponovnog izbora Tadića za predsednika, Cvijan je imenovan za savetnika, a obavljao i dužnost generalnog sekretara Predsedništva Srbije.

Zbog, prema njegovim rečima, neslaganja oko reizbora sudija, marta 2010. napušta Predsedništvo, a već narednog meseca pristupa Srpskoj naprednoj stranci. Na listi SNS-a, 2012. godine je izabran za narodnog poslanika.

U januaru 2014. napušta Srpsku naprednu stranku i osniva Republikansku partiju, koja tada nije upisana u Registar političkih stranaka, koje vodi Ministarsvo državne uprave i lokalne samouprave.

Vladimir Cvijan je napustio SNS, a 30. decembra 2013. u "otvorenom pismu" Predsedništvu SNS-a i Aleksandru Vučiću, objašnjava da se u tu partiju učlanio jer je verovao u program i ideju da nikada više neće jedan čovek vladati Srbijom, što se nije desilo.

- Umesto toga, dobili smo stranku koja u većini gradova ima po više razjedinjenih odbora, smenjeni su ili po hitnom postupkom izbačeni iz SNS-a svi koji su se usprotivili volji jednog čoveka. U kampanji smo mnogo toga obećali i skoro ništa nismo ispunili - ocenio je on.

Cvijan u pismu navodi više obećanja koja je SNS davala u predizbornoj kampanji i koja nisu ispunjena, a među njima je i, umesto slobode medija, "povratak u devedesete, zatvaranje medija i potpunu medijsku blokadu i satanizaciju".

"Obećali smo fer izbore - dobili smo batinaše, crne džipove, kupovinu glasova i sve drugo što smo videli devedesetih… Obećali smo slobodno pravosuđe i fer suđenja - dobili smo montirane sudske postupke protiv svakoga ko drugačije misli, progon opozicije i nameštena hapšenja", smatrao je on.

"Obećali smo", naglasio je Cvijan, "da će svako ko je hrabar imati svoje zasluženo mesto u Srbiji, a dobili smo predsednika SNS-a koji se plaši, preti svakome ko drugačije misli i progoni mene, moje saradnike, simpatizere i savetnike".

On je smatrao da zbog svega toga SNS nema budućnost i da će mnogi simpatizeri, iskreni članovi i glasači prepoznati potrebu stvaranja nove snage.

"Uvek sam spreman da svoja mišljenja i ideje suprotstavim Vučiću pred najširim auditorijumom, ako on to sme", poručio je Cvijan.

"Uskoro će biti kraj samovolje jednog čoveka", napisao je tada Cvijan na svom nalogu na Tviteru.

Po napuštanju SNS-a Cvijan je napustio i Srbiju. Upućeni su tvrdili da su ga viđali u Čikagu, stoji između ostalog na Popovićevom blogu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 52

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati