Hronika

[ Izvor: Beta ]

15. 01. 2021. 19:59 3

Bivšem policajcu iz Novog Sada ostavili bombu u zgradi

Ulica Ilije Birčanina u Novom Sadu bila je danas zatvorena nekoliko sati zbog sumnje da je postavljena bomba u ulaz stambene zgrade u kojoj stanuje bivši policajac Dalibor Bogdanović na koga je 2019. godine pokušan atentat, preneo je portal Nova.rs.

Policija je na biciklu u ulazu pronašla mobilni telefon oblepljen izolir trakom, iz kog su virile žice, a koji je verovatno trebalo da posluži za aktiviranje eksplozivne naprave.

U novosadskoj policiji za sada se nisu zvanično oglašavali povodom incidenta, sem što je potvrđeno da je pronađen "oblepljen telefon sa žicama" i da je u toku dalja provera.

Nakon detaljne pretrage, policija je uklonila sumnjivi predmet, odnela bicikl, a uzeti su i snimci kamera sa video nadzora, kako bi se utvrdilo kada je telefon zalepljen za bicikl i ko ga je uneo u zgradu. Eksploziv još nije pronađen.

Na Bogdanovića je već na sličan način pokušan atentat u maju 2019. godine, kada mu je na istoj adresi postavljen eksploziv pod automobil. Tada je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sedišta njegovog džipa, i daljinski je aktivirana u momentu kada je izlazio sa parkinga.

Bogdanović je u ekpoloziji teško povređen, zbog čega mu je amputirana leva noga.

Eksplozija je tada oštetila još devet automobila i nekoliko lokala u blizini, na kojima su od detonacije popucali izlozi.

Bogdanović je bivši radnik novosadske policije i nekadašnji komesar za bezbednost FK Vojvodina.

On je bio ranjen 3. novembra 2014. godine sa dva metka, u centru Novog Sada, posle čega je penzionisan.

Protiv Bogdanovića i još četvorice u toku je sudski postupak zbog pokušaja otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, za koga, kako su izjavili u sudu, sumnjaju da ima veze sa ubistvom novosadjanke Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takodje jednog od optuženih za pokušaj otmice, podseća Nova.rs.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati