Hronika

[ Izvor: Beta ]

21. 09. 2020. 09:56 0

Danas presuda okrivljenima za napad na Borka Stefanovića

Sudsko veće Višeg suda u Kruševcu izreći će danas u 13 sati presudu okrivljenima za napad na potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu je na pretresu održanom u četvrtak zatražilo kaznu od četiri i po godine zatvora za Miloša Šaponjića, a po tri i po godine za Marka Živkovića i Danijela Gmijovića, koji su optuženi zbog incidenta ispred MZ Rasadnik 23. novembra 2018. godine, kada su napadnuti Borko Stefanović, tada lider Levice Srbije, Boban Jovanović iz Kruševca i policajac Dejan Palibrk.

Zamenik javnog tužioca  Srdjan Živić smatra kako je nedvosmileno dokazana krivica optuženih, da je u tom smislu najznačajnije svedočenje policijaca Palibroka, koji je na licu mesta prepoznao Gmijovića i Živkovića i sam je zadobio lakšu telesnu povredu, kada je sprečio Šaponjića da udari oštećenog Stefanovića koji se nalazio na zemlji.

Sva trojica okrivljenih su ranije osuđivani, a jedan od optuženih Gmijović, kako su pisali mediji, bio je saradnik kruševačkog kriminalca Gorana Obradovića Suše, koji je ubijen krajem septembra 2014.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati