Hronika

Lj. Stanković

01. 07. 2020. 16:55 12

Aleksić o slučaju "Jovanjica": Koluvija počeo da priča!

Današnje hapšenje još sedmorice učesnika u aferi "Jovanjica" samo je dokaz da je sve o čemu sam govorio istina, rekao je za Direktno.rs potpredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić.

- Predrag Koluvija je počeo da govori, svestan da ne može više da krije činjenice i da od toga ništa neće dobiti. Očekujem da će se i druge stvari, o kojima sam govorio, otkriti - kazao je Aleksić.

- Ljudi koji su uhapšeni u slučaju 'Jovanjica' samo su pioni, ali kad-tad će se doći i do nalogodavaca - istakao je potpredsednik Narodne stranke.

Aleksić je dodao da je naredno ročište zakazano za oktobar.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u nastavku istrage privrednog društva "Jovanjica", nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su u zajedničkoj saradnji Bezbednosno-informativne agencije, MUP, SUK i SBPOK-a, pripadnici MUP-a uhapsili sedam osoba.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal, jedna osoba je u bekstvu. Među uhapšenima su i pripadnici BIA i MUP-a Srbije, nezvanično saznaje N1.

Podsetimo, Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu - Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, na nedavnoj sednici donelo je rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal podignutu protiv Koluvije i ostalih osumnjičenih.

Policija je u novembru 2019. godine uhapsila Predraga Koluviju pošto je otkrila da poseduje falsifikovanu značku Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nakon toga, na plantažama "Jovanjice", policajci su otkrili veliki zasad marihuane i uhapsili osmoro njegovih saradnika. Zaplenjeno je blizu 650 kilograma osušene marihuane i 65.500 stabljika ove biljke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati