Hronika

[ Izvor: Beta ]

08. 04. 2020. 13:35 0

Još jedno skajp suđenje, okrivljenom pritvor zbog nepoštovanja mera

Pred Osnovnim sudom u Kruševcu preko Skajpa je saslušan okrivljeni za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije, saopštio je taj sud. Okrivljenom je, kako je saopšteno, nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Okrivljeni je, kako je naveo predsednik kruševačkog Osnovnog suda Slobodan Ivanović u saopštenju, saslušan na okolnosti za određivanje pritvora bez njegovog dovođenja u sud, već preko Skajpa, video vezom između suda u kome su se nalazili sudija, tužilac i branilac okrivljenog i Policijske uprave u kojoj se nalazio okrivljeni.

 

U Opštinskom sudu napominju da je na ovaj način smanjen broj kontakata okrivljenog sa većim brojem lice od neophodnih, s obzirom na realnu mogućnost prenošenja i širenja korona virusa, "posebno imajući u vidu da je okrivljenom, osim naložene izolacije kao mere za suzbijanje proglašene epidemije, prilikom lekarskog pregleda naloženo i javljanje infektološkoj ambulanti radi uzimanja brisa na COVID – 19".

Ovakvo saslušanje održano je na osnovu Uredbe o načinu učešća optuženog na glavnom pretresu u krivičnom postupku koji se održava za vreme vanrednog stanja, proglašenog 15. marta te Protokola o saradnji između Osnovnog suda i Policijske uprave, zaključenog 1. aprila ove godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati