Hronika

[ Izvor: Beta ]

31. 03. 2020. 07:40 2

Krivična prijava protiv Vučića i Malog zbog kršenja samoizolacije

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, jer se nisu pridržavali samoizolacije po povratku iz posete Mađarskoj u vreme vanrednog stanja.

U saopštenju te organizacije se navodi da su Vučić i Mali 22. marta bili u poseti Mađarskoj ali da se po povratku nisu pridržavali mera samoizolacije koja se odnosi na sve građne koji dolaze u Srbiju. 

Kao dokaz za te optužbe navode se javno dostupne informacije o toj poseti objavljene u domaćim medijima.Toplički centar za demokratiju i ljudska prava predlaže da se Vučiću i Malom odredi pritvor jer njih pojavljivanje u javnosti ukazuje da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove to krivično delo.

- Predlažemo da prijavljena lica budu osuđena na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, budući da se radi o licima koja kroz sredstva javnog informisanja pozivaju građane da se pridržavaju mera samoizolacije a sami krše te iste mere - dodaje ta organizacija.Kako je u saopštenju ocenjeno, samo maksimalnom predviđenom zatvorskom kaznom postići će se generalna prevencija, odnosno građanima će se jasno ukazati na neophodnost sprovodnja mera samoizolacije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati