Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Blic ]

18. 02. 2020. 08:12 0

"SPASITE MI DETE" Nepokretni muškarac stradao u požaru

Bojan Đ. (43) iz sela Prćilova, nastradao je u požaru koji se dogodio juče u prepodnevnim časovima u kući u kojoj je živeo sa majkom koja je slepa. On je bio nepokretan, dok je njegova majka, stara 65 godina, prebačena u aleksinačku bolnicu, jer se nagutala dima.

Ovoj nesreći prisustvovale su i komšije koje su čule Bojanovu majku, Dušicu kako ih doziva u pomoć.

- Bio sam u dvorištu kada sam čuo Dušicu kako doziva:'Spasite mi dete, spasite mi dete'. Videla se vatra i dim je kuljao na sve strane. Sa komšijama smo utrčali u kuću u pokušaju da spasimo Bojana, ali smo tamo zatekli samo njegovo telo jer je cela prostorija već bila u plamenu - rekao je za "Blic" Dejan Đ, Bojanov brat od strica.

On dodaje da je njegova pretpostavka da je požar izazvao pikavac cigarete ili žar koji je ispao iz peći.

- Bojan je bio u dnevnoj sobi gde postoji i peć, a Dušica je bila u susednoj sobi i kada je osetila dim pokušala je da uđe kod njega u sobu koja je već bila u plamenu. Kada je otvorila vrata, plamen joj je uhvatio lice, pa je tako i zadobila opekotine. Pokušala je da ga izvuče iz kuće, ali nije uspela. Kada je moj sin Nikola ušao sa komšijom Stefanom, zatekli su samo njegovo telo pored kreveta. Odmah smo počeli da gasimo požar, došli su i vatrogasci, pa je vatra ugašena, ali Bojanu nije bilo spasa - kazao je Dejan za ovaj dnevni list.

Dušica je imala još jednog sina koji je živeo u Francuskoj, ali je on, prema priči rođaka, stradao pre nekoliko godina i sahranjen je na lokalnom seoskom groblju.

Nastradali Bojan nije često izlazio iz kuće

Jedan od komšija kaže da se Bojan teško kretao i da ga nisu često viđali da izlazi iz kuće.- Video sam ga pre nekog vremena kako je izašao iz kuće, jedva je hodao na štakama. Išao je veoma sporo, korak po korak, a butine su mu bile tanke kao ruka - kaže komšija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati