Hronika

Direktno.rs

29. 12. 2019. 09:09 0

Monika sa majkom u bolnici, monstruma traže

Monika K. je posle 10 dana pronađena i nalazi se u bolnici u Nišu, a za osumnjičenim Ninoslavom Jovanovićem i dalje se traga.

Devojčica je pronađena u napuštenoj vikendici u mestu Svrljiški Mirkovac (okolina Svrljiga), a za njom je tragalo preko 800 policajaca.

Podsećamo, ona je nestala na putu od kuće u Suvom Dolu do kilometar udaljenog Brzog Broda gde je išla u šesti razred osnovne škole.

Monika je, kako javljaju mediji, trenutno u rukama Hitne pomoći koja je na terenu i nema vidljive povrede. Mesto u kom je pronađena, jeste mesto gde Ninoslav za kojim se traga ima rodbinu.

Monika je nestala 20. decembra, a MUP je posle trećeg dana potrage došao do informacija da je i Ninoslav Jovanović nestao.

Četvrtog dana pronađen je njen ranac u šiblju kod sela Malča, da bi se istraga proširila na desetine okolnih sela.

U jednom trenutku stigla je dojava da je Malčanski berberin viđen sa Monikom na putu od Malče ka Knjaževcu.

Nakon što joj je pronađena kosa, oglasio se jedan meštanin koji je otkrio da mu se Malčanski berberin obratio zbog flaše vode. To je doveo do novih tragova i nade da je Monika živa, što se srećom, na kraju ispostavilo kao tačno. Policijskoj potrazi pridružila se vojska, ali i lokalni stanovnici sela oko Knjaževca.

Desetog dana konačno je pronađena, a za Ninoslavom Jovanovićem se i dalje traga. On se krije na području Niškog okruga i misli se da bi mogao da proba da pređe u Bugarsku.

- Tražila je da me vidi! Čula sam se sa njom. Moje jedino čedo. Moje malo dete. Traži da me zagrli. Gladna je. Skupila sam hrabrosti da ne plačem. Čekam da se mi se policija javi da mogu da odem po nju. Ima stope da joj ljubim - reči su majke Aleksandre K. nakon najlepših vesti.

Zdravstveno stanje dvanaestogodišnje Monike K. iz Suvog Dola je stabilno i bolje nego sinoć kada je primljena na Kliniku za dečiju hirurgiju u Nišu, izjavio je direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović.

- Devojčici su sanirane manje povrede na rukama i nogama i ona je u dobrom opštem zdravstvenom stanju. Nije prehladjena i nema terapiju antibioticima. Tim psihologa radi sa njom - rekao je danas Radovanović agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, završeni su svi inicijalni pregledi devojčice.

- Psiholozi su razgovarali sa roditeljima, objasnili su kako da se ponašaju sa detetom narednih dana. Najvažnije je to što je ona, posle deset dana koliko je bila oteta, noć provela u krevetu pored svoje majke - rekao je Radovanović i dodao da će Monika biti i narednih dana smeštena u klinici zajedno sa majkom.

- Ono što je najbitnije je da je Moniki potreban mir dok naša policija traži zločinca. Važno je da kod nas bude nekoliko dana, da joj se pomogne da ovih deset užasnih dana preživi i preboli - rekao je dr Radovanović.

Najnovije informacije su te da je Jovanović opkoljen i samo se čeka trenutak kada će biti uhapšen, ali iz MUP-a i dalje nema zvaničnih objašnjenja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati