Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 10. 2024. 08:08 1

SSP: RTS više liči na partijsku televiziju Severne Koreje nego na Javni servis države koja je kandidat za članstvo u EU

To što RTS uživo prenosi sva njegova obraćanja, konferencije za štampu i višesatne razgovore sa građanima nije bilo dovoljno pa je Aleksandar Vučić odlučio da bude i gost Javnog servisa u večernjem terminu. Sa druge strane, Dragan Đilas, predsednik druge najveće parlamentarne stranke u Srbiji, nijedan jedini put nije gostovao na Javnom servisu, osim u vreme izborne kampanje, punih 18 meseci - navodi se u saopštenju Predsedništva Stranke slobode i pravde koje prenosimo u celosti.

- Ovakvim postupcima direktor RTS-a Dragan Bujošević i glavni i odgovorni urednik Nenad Lj. Stefanović u kontinuitetu krše Zakon o javnim medijskim servisima i Zakon o javnom informisanju. Njih građani Srbije plaćaju izmeđuu ostalog i da bi na profesionalan i objektivan način obezbedili iznošenje stavova parlamentarnih stranaka srazmerno njihovoj snazi, ali se to ne dešava - navode.

- Zato danas RTS više liči na partijsku televiziju Severne Koreje nego na Javni servis države koja je makar formalno kandidat za članstvo u Evropskoj uniji. Aleksandar Vučić koji je predsednik Srbije, a u isto vreme zapravo i neformalni premijer i neformalni predsednik Srpske napredne stranke i šef svih ministarstava, gostuje na Radio televiziji Srbije kad god hoće, koliko hoće i na koji god način hoće. Pri tome vređa i ponižava uplašene novinare koji ne smeju da mu postave pitanja i prekinu njegove zapanjujuće monologe kojima svakodnevno teroriše građane nacionalne televizije - dodaju iz Stranke slobde i pravde. 

- Predsedništvo Stranke slobode i pravde zahteva od rukovodstva RTS-a da ispune minimum zakonskih obaveza i da u najkraćem roku omoguće gostovanje Dragana Đilasa, predsednika druge po snazi parlamentarne stranke, u udarnom večernjem terminu, u razgovoru sa nekim od novinara. Ukoliko se to ne desi to će biti još jedan dokaz da Javni servis ne postoji i da je postao lični servis Aleksandra Vučića koji služi isključivo za očuvanje njegove autoritarne neograničene vlasti i suzbijanje slobode govora i kritičkog mišljenja - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati