Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

18. 10. 2024. 10:45 4

Novi Koluvijin biznis: Rakija od kanabisa

Na onlajn prodavnici, na sajtu preduzeća "Jovanjica nova", registrovanog za nespecijalizovanu trgovinu na veliko, osvanula je ponuda proizvoda - rakije od kanabisa. Iako proizvodnja i prodaja proizvoda od industrijske konoplje nije zabranjena, ono što ovde "upada u oči" je činjenica da se prodajom rakije od kanabisa bavi firma u vlasništvu oca Predraga Koluvije, optuženog da je vođa organizovane kriminalne grupe za proizvodnju droge.

"Jovanjica - spoj tradicije i inovacije", stoji na prvoj stranici sajta preduzeća Jovanjica nova.

U ovaj slogan uklapa se i moto pod kojim se promoviše rakija od kanabisa - jedini proizvod koji se nudi na prodaju na internet stranicama firme.

- Značenje dizajna na flaši će vas totalno oduševiti - etiketa ima dvostruku simboliku sa tradicionalnim spojem dvoglavog orla i lista kanabisa - poruka je sa društvenih mreža kojom se promoviše rakija od kanabisa, uz napomenu da je "najbitnije da je sve legalno".

Jovanjica nova je preduzeće osnovano pre nepunih godinu dana, 9. novembra 2023. U vlasništvu je firme Koluvija konsalting, osnovane godinu dana ranije - u septembru 2022. Kao jedini vlasnik upisan je Milan Koluvija, otac Predraga Koluvije, optuženog da je vođa organizovane kriminalne grupe za proizvodnju droge.

Predrag Koluvija je, naime, prvooptuženi u sudskom postupku poznatom pod nazivom "Jovanjica", kao organizator kriminalne grupe koja je proizvodila i prodavala marihuanu.

Suđenje još traje.

A između ročišta se osnivaju preduzeća i prodaje rakija od kanabisa.

Na jednoj od objava na društvenim mrežama, u kojoj se promoviše ovaj proizvod, vidi se i Nebojša Đinović, direktor i suvlasnik firme Superior d.o.o. iz Velike Plane. Ova firma registrovana je za delatnost gajenje žita (osim pirinča), leguminoza i uljarica, a u javnosti se za nju čulo kada je direktor državnog Instituta za opštu i fizičku hemiju Stevan Blagojević, potvrdio da sarađuje sa - Predragom Koluvijom.

Naime, direktor Instituta je u maju ove godine za KRIK naveo da državni Institut nema ugovor sa Koluvijinom firmom Jovanjica nova, već sa firmom Superior (kojom rukovodi Nebojša Đinović).

Blagojević je tada naveo da je u pitanju eksperimentalno ispitivanje sorti konoplje koje su u vlasništvu Superiora i da se "sve to radi na imanju ove firme".

Direktor Instituta nije jasno odgovorio koja je Koluvijina uloga u projektu.

- On se pojavljuje kao, ja ne znam, mi ga onako poznajemo. Nama deluje kao OK. To nije njegovo, to je imanje "Superiora". Sarađujemo, viđamo ga. On je slobodan čovek. Pozdravimo se. On nije hemičar, nemamo sa njim mnogo da diskutujemo - rekao je tada Blagojević za KRIK.

I dodao:

- Mi smo ga (Koluviju) upoznali pre par meseci. "Superior" je naš partner. Mi sa njim (Koluvijom) nemamo nikakav ugovorni odnos. To je naučna ideja koja se razvija. Šta će biti, ne znam. Možda biljke pocrkaju za tri meseca. Ko zna kakva je sorta.

Da li je eksperimentalno ispitivanje sorti konoplje imalo veze sa proizvodnjom rakije od konoplje (kanabisa) - nije poznato.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati