Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 10. 2024. 14:56 0

Ponoš: Poslanici iz Evrope da posete Gornje Nedeljice pre nego što podrže rudarenje

Predsednik Srbija centra general Zdravko Ponoš izjavio je da je šteta što u Gornjim Nedeljicama danas nisu prisutni i poslanici Evropskog parlamenta ili Bundestaga.

- Trebalo bi da se na licu mesta uvere zašto nije normalno da se ovde kopa, jer nema tehnologije koja to omogućava, baš kao i u Nemačkoj. Ako Srbija ne može u EU jer smo zaglavljeni u Poglavljima 23 i 24, a trebalo bi da budemo ograničeni ako nismo položili te ispite, kako onda možemo da kopamo litijum a da nismo položili Poglavlje 27 koje se tiče ekologije. To je podjednako važno - rekao je Ponoš za N1 uoči sastanka sa ekološkim organizacijama u Gornjim Nedeljicama.

Ponoš je istakao da je saglasan sa stavom udruženja Ne damo Jadar da bi inspekcija trebalo da uđe u Rio Tinto i dodao da je "za budućnost ovog društva najvažnije da "inspekcija" uđe u vlast".

- Ništa ne može da se promeni dok se ne smeni vlast. Oni su duboko zagazili u posao sa Rio Tintom iz njihovih motiva, koji nemaju veze sa interesima ljudi koji žive u dolini Jadra, ali i svih građana. Posledice koji bi kopanje rudnika imalo ticalo bi se svih nas - od jalovišta do korupcije koja bi nas oplela za sve godine koje dolaze. Pritom bi zbog takve korupcije i projekta koji traje oko 30 godina i ova vlast kupila svoju budućnost za bar toliko vremena.

Ponoš je naglasio da je "dobro što je čitava opozicija danas u Gornjim Nedeljicama, jer je tema litijuma ona koja ujedinjuje kako opoziciju tako i građane". Na pitanje da li bi mogao da zamisli poslanike vlasti u poseti Gornjim Nedeljicama, Ponoš je izjavio da bi mogao "kada bi oni imali slobodu da odlučuju o svom ponašanju".

- Mnogi od njih su birani baš zato što nisu spremni da učestvuju u tome šta rade, misle ili kako se ponašaju - zaključio je Ponoš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati