Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 10. 2024. 15:30 6

Prosvetari bez dogovora sa Vladom: Sutra OBUSTAVA RADA I PROTEST!

"Obaveštavamo članstvo da na današnjem sastanku sa predstavnicima Vlade Republike Srbije nije postignut dogovor!", navodi se u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, koje prenosimo u celosti.

"Izneli smo svoj čvrst stav da ne pristajemo ni na kakve podele među zaposlenima, pa i na predloženu projekciju Vlade Republike Srbije za povećanje zarada od januara 2025. godine - nastavnom osoblju u iznosu od 12%, a nenastavnom osoblju 8%.

Nakon današnjeg sastanka očigledno je da država neće ispoštovati potpisani obavezujući Protokol i da opet nema novca za povećanje zarada zaposlenih u ovoj kalendarskoj godini, kao i da neće biti pregovora o korekciji koeficijenata.

Obaveštavamo članove da je predlog izmena Zakona o krivičnom postupku danas ušao u javnu raspravu i da je plan da bude usvojen do kraja godine.

Po odluci reprezentativnih sindikata školske i predškolske ustanove sutra 2. oktobra neće raditi.

Protest će biti održan, kako je i planirano, ispred Narodne skupštine Republike Srbije, sa početkom u 12 sati (okupljanje počinje u 11 sati).

Planirana je protestna šetnja do zgrade Vlade Republike Srbije", zaključuje se u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Povratak u velikom stilu

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati