Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

12. 09. 2024. 12:35 25

"Mogu da stavim prst u struju, pa da poginem": Bizaran odgovor Ane Brnabić naučnici Dragani Đorđević

Jedna od autorki studije slučaja o uticaju radnji na istraživanju litijuma u dolini Jadra na životnu sredinu Dragana Đorđević, poručila je predsednici Skupštine Ane Brnabić da stavi ruku u sumpornu kiselinu da bi videla koliko je ona opasna, na šta joj je Brnabić odgovorila da može da stavi i prst u struju.

- Poštovana profesorka, mogu da stavim prst i u utičnicu za struju i da poginem na licu mesta, pa da li to znači da će sledeći predlog zakona od strane opozicije u Narodnoj skupštini biti zabrana električne energije? Ipak su i utičnice opasne, čak kobne, kad se ne koriste kako treba - napisala je Brnabić na društvenoj mreži X.

Prethodno je, u nameri da kontrira opoziciji i predlogu za zakonskim izmenama u vezi rudarenja, predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić podelila je na društvenoj mreži X snimak na kojem naučnica Dragana Đorđević objašnjava na kojoj temperaturi će biti sumporna kiselina koju će upotrebljavati Rio Tinto kopajući litijum.

- ‘Aj da ne budem i ja lenja, nego da pomognem još malo opoziciji koja je toliko "zabrinuta" i sve prati, ali baš ovo nije čula, a nisu ni oni koji su im pisali predlog zakona, a većinu njih je baš mrzelo i da ga pročitaju… Toliko su zainteresovani za životnu sredinu i zdravlje građana - napisala je Brnabić.

Dragana Đorđević, u videu koji je Brnabić podelila, objašnjava da je u početku rekla da će da se radi na 250 stepeni "jer nismo imali podatke šta Rio Tinto planira u Jadru, a onda smo naknadno došli do patentne prijave u kojoj se navodi da će se raditi na 100 stepeni".

Na objavu Brnabić, kako prenosi Danas, nadovezala se i Dragana Đorđević.

- Da se i ja oglasim. Ne savetujem, ali ako želite na svoju odgovornost da proverite, stavite prst u koncentrovanu sumpornu kiselinu na 20 stepeni Celzijusovih i pustite da odstoji. Nakon toga neka nas eksperti Rio Tinta izveste o ishodu. To što nudite proces i na 90 stepeni je užas! - poručila je Đorđević dodajući da je to predložila da bi se Brnabić uverila kakva je koncentrovana sumporna kiselina i hladna "pošto hoće da nas ubede da je na 90 stepeni Celzijusovih super".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati