Društvo i ekonomija

[ Izvor: RTS ]

11. 09. 2024. 15:57 2

"Optužnica za Banjsku nije od značaja za Srbiju"

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović smatra da, sa stanovišta pravnog poretka Republike Srbije, optužnica Specijalnog tužilaštva u Prištini protiv Milana Radoičića i drugih nema nikakav značaj.

Stefanović je za RTS podsetio da je teritorijalni integritet Srbije u sastavu s Kosovom garantovan Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) i istakao da institucije u Prištini nemaju nikakvu nadležnost za vođenje bilo kakvih postupaka, pa ni krivičnih.

On je ukazao da se protiv Radoičića vodi istraga pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog sumnje da je zajedno sa više NN lica izvršio tri krivična dela - "udruživanje radi vršenja krivičnih dela", "nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija" i "teška dela protiv opšte sigurnosti".

- U okviru istrage Više javno tužilaštvo u Beogradu se preko Ministarstva pravde obratilo Euleksu i zatražilo da mu se dostavi kompletna dokumentacija koja se tiče kritičnog događaja od 24. septembra 2023. u mestu Banjska - napomenuo je glavni tužilac.

Naglasio da dokumentacija do danas nije dostavljena tužilaštvu, niti je stigao bilo kakav odgovor od Euleksa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati