Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

05. 09. 2024. 10:24 3

Amerikanka upisala ćerku u školu u Srbiji i ostala u ŠOKU, ovo je razlog (VIDEO)

Srbija je mnogima idealna zemlja za mnoge stvari. Da se pojede, popije, putuje i sazna nešto novo, a sve češće možemo čuti da su se stranci nastanili u našoj zemlji iz nekoliko razloga.

Tako je jedna Amerikanka zamenila Kaliforniju za Srbiju gde je njena ćerka krenula u prvi razred osnovne škole. Iako je prošlo tek koji dan od početka iste, ova žena je već krenula da se žali. A ima i zbog čega.

Podelila je na "TikTok" nalogu snimak na kojem objašnjava kako izgleda prvi dan škole, konkretno na primeru svoje ćerke. A onda je pokazala koliko knjiga ima i šta je sve potrebno da devojčica nosi sa sobom. Blago rečeno, mama je ostala šokirana.

- Ljudi, moja ćerka kreće u prvi razred ovde i ne govori tečno srpski jezik, kao ni ja. Zbog toga sam jako nervozna. Dobili smo knjige pre nekoliko dana. Dopustite da vam pokažem koliko je knjiga dobila - rekla je mama šokirano i onda je pokazala gomilu knjiga u rukama i dodala:

- Sve ove knjige, a tek je prvi razred. Ne želim ni znati što je čeka u drugom razredu. Stvarno ne želim znati. Ovo je zaista puno - zaključila je ona na kraju snimka.

Ispod snimka dobila je pregršt komentara u kojem su uglavnom naši ljudi i sa podneblja Balkana, pokušavali da joj objasne gde je došla i da je ovde drugačije nego u Americi.

"Zamisli kako je u srednjim školama", "Dobrodošli u Balkan", "Ovo nije Amerika, mi ovde zapravo nešto i učimo", "Volimo da budemo obrazovani" ... bili su samo neki od komentara koji su mogli da se pročitaju ispod snimka.

U moru ovih komentara, neki su rekli da se slažu sa njom i da deca nose previše stvari, posebno kad je reč o prvom razredu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati