Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

04. 09. 2024. 07:00 6

Pojeftinjuje putarina u Srbiji?

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić rekao je da će insistirati na tome da za električne automobile bude manja putarina

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ objavilo je da će od 5. septembra vozači šlepera sa motorima emisijskog razreda „EURO 6“, a koji putarinu plaćaju posredstvom uređaja za elektronsku naplatu putarine, imati popust 10 odsto.

- Obaveštavamo javnost da će svim korisnicima motornih vozila IV kategorije emisijskog razreda ‘EURO 6’, koji putarinu plaćaju putem uređaja za elektronsku naplatu putarine, ostvarivanje popusta u visini od 10 odsto biti omogućeno od 5. 9. 2024. godine, nakon neophodnih tehničkih usklađivanja u sistemu naplate putarine - objavljeno je na sajtu Javnog preduzeća „Putevi Srbije“.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić ranije je naveo da će u budućnosti insistirati na tome da električni automobili imaju nižu cenu putarine i dodao da će to biti jedna od mera kako bi se pospešila kupovina tih automobila.

- Pored toga, insistiraću na tome da se napravi razlika između cene putarine za kamione koji imaju ‘euro 6’ motore i one koji imaju motore ‘euro 5’, ‘euro 4’ i tako dalje jer oni sa ‘euro 6’ motorima zaista doprinose očuvanju životne sredine - rekao je Vesić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Vrlo polako i oslobođeno

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati