Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 08. 2024. 13:11 6

"Srbija je zemlja kocke i klađenja! Ko ne veruje, neka se okrene oko sebe"

"Srbija je zemlja kocke i klađenja. Ko ne veruje, neka se okrene oko sebe i izbroji koliko više ima kladionica i kockarnica od škola. U Kačarevu kod Pančeva imamo jednu osnovnu školu, a četiri kladionice, u Beogradu u Prvomajskoj ulici imamo neverovatnih 17 kladionica, dok je sadašnji premijer, a nekadašnji gradonačelnik Novog Sada, iza sebe ostavio jedno uplatno mesto na 125 stanovnika. Ali ni to nije dovoljno, da bi se kladioničarski posao razvijao - zatvaraju se knjižare i biblioteke", izjavila je Nataša Zečević, predsednica Resornog odbora za obrazovanje Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Ne samo broj, već i agresivna kampanja koja zove na igru i obećava lak dobitak, suprotstavljena je ideji obrazovanja u kojoj za uspeh treba učiti. Naprednjake ovo ne interesuje. Za njih je pripadnost stranci važnija od znanja. To dokazuju svi oni koji su se okitili raznoraznim akademskim titulama, a ne znaju ni gde su škole koje su kao završili, baš kao i partijski direktori koji naše resurse arče kao jeftin plen.

U takvom društvu moguće je da kladionice koje krše zakon, ugrožavaju zdravlje i zarađuju na muci i suzama, budu partner države, pa su lekari Hitne pomoći u Pančevu na svojim uniformama koje im je poklonila kladionica nosili njihovu reklamu. Oni su ti koji doniraju medicinske aparate, sponzorišu kulturne manifestacije i sređuju sportska igrališta, koristeći svaki milimetar prostora da pozovu mlade na, kako oni to kažu, igru. Ta igra dovodi do sve većeg broja zavisnika, a najmlađi zabeleženi ima samo osam godina.

U naprednjačkoj Srbiji sve ima cenu, to smo barem naučili za ovih dugih dvanaest godina. Stranka slobode i pravde još od osnivanja zahteva da se:

1. Zabrani reklamiranje kladionica i kockarnica u školskim dvorištima i na sportskim i dečijim igralištima.

2. Uklone neonske i led reklame.

3. Na svakom ulazu i izlogu kladionice vidljivo postavi obaveštenje da je maloletnicima zabranjeno učestvovanje u igrama na sreću.

4. Zatvore sve kladionice koje su na manje od 200 m od škole, kako zakon nalaže.

Ove mere nisu kraj, već početak velike reforme koja treba da obezbedi transformaciju društva zvanja i lake zarade, u društvo znanja i normalnog života koje građani zaslužuju. Da bismo to i dobili, neophodno je da promenimo režim i sistem koji se kocka sa budućnošću naše zemlje i deli zaradu sa onima koje su čak oslobodili plaćanja poreza na dobitak, čime su direktno oštetili budžet i onemogućili nam da sami kupujemo medicinske aparate i sređujemo sportska igrališta", zaključila je Nataša Zečević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati