Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas.rs ]

02. 08. 2024. 16:36 9

Novici Antiću ponovo produžen pritvor

Sud u Novom Sadu produžio je do 27. avgusta pritvor bivšem predsedniku Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novici Antiću i nekadašnem generalnom sekretaru VSS Predragu Jevtiću, izjavio je danas FoNetu Antićev advokat Ivan Ninić i ocenio da je to vrhunac političkog obračuna sa njima.

- Antić ulazi u šesti mesec pritvora, do sada je saslušano više od sto svedoka, a dva preostala se ne pojavljuju treći put, uvek uz problematično opravdanje. Ranije su dostavljali lekarska opravdanja, a poslednji put obrazloženje je bilo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi u Kragujevac i da su zbog toga na radnom zadatku. Kakve veze dolazak Vučića ima sa Vojskom? - rekao je Ninić.

Ta dva svedoka, precizirao je on, treba da se izjasne o činjenicama u vezi sa korišćenjem mobilnih telefona, kompjutera i štampača, što je već dostupno tužilaštvu.

Ninić je dodao da Antić te svedoke gotovo da i ne poznaje i sa njima nije imao komunikaciju.

Tužilaštvo se ovde pretvara u popisnu komisiju, traže da se vidi kome su poverena tehnička sredstva u sindikalnim grupama, naglasio je Ninić.

Ninić je ukazao i da je simptomatično da tužilaštvo nema mehanizam da primeni mere koje su im na raspolaganju, i procenio da će Antić i Jevtić još dvadesetak dana biti u pritvoru, i da posle toga optužnica neće biti podignuta, jer još nije obavljeno veštačenje.

Od 16 svedoka koji su poslednji saslušani, njih 14 negiralo je sve navode optužnice koja tereti Antića i Jevtića, rekao je Ninić.

Antić i Jevtić terete se za proneveru novca koji pripada VSS, a u pritvoru su od kraja februara. Razlog za produženje je uvek isti - mogući uticaj na svedoke.

Odmah po njihovom hapšenju, VSS je izabrao novo rukovodstvo, koje se ne oglašava o zloupotrebama i kršenju zakona u Vojsci Srbije, na šta je redovno javnosti ukazivao Antić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Volim zvuk motora

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati