Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

18. 07. 2024. 09:35 0

Kirije u blizini fakulteta prelaze i 600 evra

Prvi upisni rok na fakultete u Beogradu je završen, a pojedini brucoši već su počeli da traže stan. Renta za stanove koji se nalaze u blizini fakulteta, makar to bile i garsonjere, košta i po 500 evra, dok će ipak nešto bolje proći oni koji odluče da se malo "udalje" od centra grada.

Vukov spomenik, Lion i Cvijićeva ulica, koji su dobro povezani sa samim centrom grada i delovi Voždovca kod Autokomande i oko Ulice Vojvode Stepe u čijoj se blizini nalazi nekoliko fakulteta, godinama unazad predstavljaju primamljive lokacije za studente, te smo proverili koliko košta renta za garsonjere i jednosobne stanove u ovim delovima Beograda.

Stanovi kod Vukovog spomenika

Stanovi u ulicama u blizini Vukovog spomenika uvek su traženi, jer su dobro povezane sa strogim centrom grada, ali i jer se u blizini samog spomenika nalazi nekoliko fakulteta - Pravni, Elektrotehnički, Arhitektonski, Mašinski...

Izbor stanova na ovoj lokaciji trenutno nije preterano veliki, a i ono što je oglašeno - preskupo je za većinu studenata.

Tamo, recimo, može da se iznajmi garsonjera u niskom prizemlju za 400 evra, a tek nešto jeftinija opcija košta 350 evra i takođe je u pitanju garsonjera.

Jednosobni stanovi još su skuplji, pa tako koštaju najčešće 500 evra.

Stanovi na Lionu

Lion je još jedna od lokacija koja je dobro povezana sa samim centrom prestonice, kao i sa fakultetima oko Vukovog spomenika, ali i rente su visoke. Tako kirija za jednosoban stan od tridesetak kvadrata košta 450 evra, dok je garosnjeru trenutno nemoguće naći.

Stanovi u Cvijićevoj

Kroz Cvijićevu ulicu saobraća, između ostalog, trola 28, koja studente vozi pravo do Studentskog trga, gde se nalaze Filološki, Filozofski, Biološki, Geografski, Matematički i Fizički fakultet, te nije čudno što bi mnogi voleli da žive baš u ovom delu grada. Međutim, i u ovom delu grada cene su previsoke za većinu studenata, pa tako garsonjera košta i po 500 evra mesečno, dok za stan od 40 kvadrata svakog meseca treba izdvajati 600 evra, a naravno, ima i skupljih stanova.

Stanovi na Autokomandi

Autokomanda je primamljiv izbor za studente Medicinskog, Stomatološkog i Veterinarskog fakulteta, koji se nalaze u blizini. Međutim, problem je što na ovoj lokaciji trenutno nema mnogo garsonjera i jednosobnih stanova koji su oglašeni za izdavanje - uglavnom su u pitanju veći i prostraniji stanovi.

Ipak, uspeli smo da pronađemo stan od 35 kvadrata, koji košta 340 evra mesečno, što je, u poređenju sa ostalim lokacijama, najjeftinija opcija.

Stanovi u Vojvode Stepe

Što se tiče Ulice vojvode Stepe na Voždovcu, nju razmatraju prvenstveno studenti Fakulteta ogranizacionih nauka, Fakulteta političkih nauka i Visoke škole elektrotehnike i računarstva. U odnosu na druge delove grada koji su u blizini fakulteta, kirije su ovde svakako povoljnije.

Tako za jednosoban stan od 30 kvadrata svakog meseca treba izdvajati 550 evra, a garsonjere u ovom delu grada mogu da se iznajme za 320.

Gde su najpovoljniji stanovi?

Oni studenti koji odluče da se malo "odmaknu" od centra grada ili fakulteta, mogu da prođu daleko povoljnije.

Jedna od najpovoljnijih kirija koju smo pronašli u oglasima je 220 evra, a za taj novac se dobija garsonjera od 20 kvadrata na Karaburmi.

Nešto viša, 270 evra, je kirija za garsonjeru iste kvadrature, ali na Ledinama.

A ko ipak želi da živi u centru, jedna od najpovoljnih opcija jeste garsonjera od 18 kvadrata kod Botaničke bašte, a mesečna renta iznosi 300 evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati