Društvo i ekonomija

Direktno.rs

12. 07. 2024. 13:29 17

Vučića ne zanima "toliko" odluka Ustavnog suda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, kratko, da ga "ne zanima toliko odluka Ustavnog suda" u vezi sa projektom Jadar i da se nije "dovoljno udubljivao" u tu odluku.

- Nisam imao dovoljno vremena da se udubim u to, posao Ustavnog suda je da ocenjuje ustavnost, ne da ulaze u meritum stvari… Ali to je valjda uobičajeno - kazao je Vučić u obraćanju javnosti.

Navodi i da ga "ne zanima toliko odluka Ustavnog suda".

- Osim što morate da poštujete odluku tog suda. Mene više zanima da vidim kakve su mere zaštite, kakva će nam biti životna sredina, šta je istina, hoću to da čujem od ljudi koji nisu ostrašćeni, da vidim i od stranih i od domaćih stručnjaka - kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ekonomski nema nikakve sumnje u projekat Jadar.

- Ali, pre toga je važan ovaj deo oko životne sredine. Ne pada mi na pamet da se složim ako to ugrožava životnu sredinu u Jadru i Rađevini. Time ću da se bavim sledeće nedelje više - izjavio je.

Podsetimo, Ustavni sud je u četvrtak objavio zvanično odluku kojom je vladinu uredbu o stopiranju projekta Jadar proglasio neustavnom.

Pre toga je ispred Ustavnog suda održan skup ekoloških udruženja, aktivista i građana. Aktivisti su predali zahtev za prijem kod predsednika suda, a potom ih je portir obavestio da ih tog dana - niko neće primiti i da će pisano rešenje dobiti u zakonskom roku. Aktivisti su nakon toga "zaključali" zgradu suda.

Vučić je danas u obraćanju javnosti najviše govorio o događajima u vezi sa Rezolucijom o Srebrenici i pritiscima koje, po njemu, Srbija trpi od svetskih i regionalnih zajednica. O litijumu je govorio samo kratko, odgovarajući na pitanje novinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati