Društvo i ekonomija

Direktno.rs

12. 05. 2024. 19:20 5

"Vlast neće ništa uraditi da naša deca imaju prvo na bezbedan život"

Ništa, baš ništa, gospodo iz vlasti niste niti ćete uraditi povodom nasilja i mraka koji se nadvio nad našom decom. Nikako, baš nikako ih nećete zaštiti jer će to značiti da institucije moraju da prorade u korist građana, a do toga može doći samo izbacivanjem politički podobnih i nestručnih iz njih - izjavila je Irena Živković predsednica Resornog odbora za socijalnu politiku Stranke slobode i pravde i narodna poslanica, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- U senci Vere, vođe glasača iz Male Krsne, Budimira koji glasa na više mesta i ministra iz Bosne koji se sam hvali "pravom" da izrazi svoju izbornu volju na lokalnim izborima, devojčica od 11 godina ne sme da ide u školu jer je tamo tuku drugi školarci, skidaju je golu, snimaju i prete da će to objaviti, a njeni roditelji vode bitku sa institucijama u koje odavno građani Srbije nemaju poverenje i putem medija pokušavaju da se od njih zaštite. Danas parolu "Sistem nije zakazao" oseća na svojoj koži, na svom fizičkom i psihičkom zdravlju, na svojoj budućnosti i izmaštanim dečijim snovima i devojčica od 11 godina - istakla je Živković.

Živković je dodala da vlast nije i neće ništa uraditi da naša deca imaju prvo bezbedan, a onda i pristojan život u svojoj državi jer upravo se na nebezbednosti, na nasilju, na nepostojanju zakona i institucija, ova vlast gradi i održava:

- Zato moramo da napravimo državu u kojoj ne smete da odlučujete o životima naše dece, a do tada da vršimo pritisak da svako ko je u lancu odgovornosti zločina nad devojčicom od 11 godina izgubi licencu za dalji rad u toj struci, a onda i odgovara - zaključila je Irena Živković predsednica Resornog odbora za socijalnu politiku Stranke slobode i pravde i narodna poslanica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati