Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

19. 04. 2024. 14:47 50

Vučić: 11 godina laži i terora, sram vas bilo sve zajedno!

"Prošlo je 11 godina od Briselskog sporazuma tokom kojih se Srbija razvijala i napredlova brže nego drugi. Ali i 11 godina laži i terora koji su nad nama sprovodili i prištinski režim i EU. Jedanaest godina nije sprovodena suština, formiranje Zajednice srpskih opština", rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, novinarima posle vojne vežbe "Vihor" na Pešteru.

On je dodao i da je prošlo 11 godina brutalnih laži posle kojih se postavlja pitanje kakvo poverenje možemo da imao i gradimo.

Prema njegovim rečima, nema ko nije reagovao juče zbog zadržavanja autobusa na prelazima.

- Sram vas bilo sve zajedno. Nisu zadržani autobusi, već je na ispitivanju zadržano dvoje ili troje lica: jedan je bio pripadnik OVK i sumnjalo se da je počinio neki zločin. A dugi zadržan zbog bezbednostnih stvari. Svi su pušteni. I to je bio najveći problem na svetu. Deset meseci traje blokada robe iz Srbije ka Kosovu… Svi ćutite - podsetio je Vučić i naveo slučajeve hapšenja i prebijanja Srba na Kosovu.

On je rekao da "ćemo sa tim licemerjem i dvoličjem i morati da se naviknemo jer se neće promeniti".

To se, kaže, "vidi po rezoluciji o Srebrenici u UN i Savetu Evrope".

Na pitanje o skupu u Banjaluci i reagovanju u BIH, odgovara da su "pridike zajednički princip mnogih koji misle da mogu da nam drže moralne pridike".

- Nek nam drže pridike, mene to ne zanima - rekao je Vučić.

Upitan o mišljenju naprednjaka Vladimira Đukanovića da treba prekinuti evropske integracije, kazao je da on može da govori ono što narod voli da čuje jer ne odgovara ni za jednu platu.

- Ne mislim da jeste to odgovoran pristup. To je pitanje za lidera SNS Miloša Vučevića - kazao je on.

Upitan da li je Grčka, posle glasanja u Savetu Evrope prijateljska zemlja, odgovara da će pratiti dalja glasanja i u skladu sa tim će se ponašati.

Ponovio je da nije oduševljen ponašanjam Dore Bakojani, izvestiteljke SE za Kosovo.

- Preko noći se zaboravilo da treba da bude formirana ZSO i nije ispunjena obaveza da se i sa beogradom razgovara - naveo je Vučić.

Prema Vučićevim rečima, "dobro je što je danas na vežbi bio i komandant KFOR-a". On je čestitao pripadnicima VS na vežbi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 50

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati