Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

14. 04. 2024. 17:40 43

Vučić: Jeremić će uručiti moje pismo predsedniku GS UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na obeležavanju Dana odreda vojne policije "Kobre" da je poslao pismo 14 država članica Saveta Evrope, povodom predstojeće skupštine na kojoj će se diskutovati o ulasku Kosova u tu organizaciju. Rekao je i da će Vuk Jeremić uručiti sutra pismo generalnom sekretaru UN koje je Vučić napisao.

Na konferenciji za medije koja je održana nakon svečanosti povodom Dana odreda vojve policije "Kobre" predsednik Vučić je govorio o predstojećoj sednici Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope, na kojoj će se raspravljati o prijemu u članstvo Kosova. Ponovio je da je poslao pisma zemljama članicama SE.

- Ja sam napisao pisma svim članicama SE. Napisao sam ukupno 14 različitih pisama evropskim liderima, uglavnom su bila personalizovana, imajući u vidu specifične odnose, priznavačima i nepriznavačima. Sva ta pisma su prosleđena. U tim pismima tražio sam da još jedanput razmotre svoju i odluku parlamentarne Skupštine za dva dana, da na komitetu ministara njihova odluka bude drugačija, jer i kada govore o vladavini prava, jasno je da na Kosovu postoji sve osim vladavine prava. To je teror nad srpskim narodom. Posebno sam ukazao na trik koji će pokušati da naprave 10. maja nacrtom ZSO - kazao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara rekao je da odgovore još nije dobio, ali da to nije ni realno, napomenuvši da je preko amabasadora posalo poruke i u Peking i u Moskvu.

- Ubuduće ćemo imati partnere i prijatelje, u svetu i regionu - rekao je Vučić, ističući da više nema pasivnog držanja kako bi se bilo u dobrim odnosima sa svima.

Vučić: Zahvalan sam Vuku Jeremiću

Takođe, rekao i da je napisao pismo za predsednika Generalne skupštine UN i razgovarao sa njim o rezoluciji o Srebrenici.

- Napisao sam pismo predsedniku Generalne skupštine i razgovarao sa njim i uputio svog specijalnog izaslanika. Zahvalan sam gospodinu Jeremiću, bez obzira što će se njemu vratiti kao politički kapital, nije mi problem da to kažem. Jeremić će sutra predsedniku Generalne skupštine moje pismo i preneti mu sve usmene poruke - rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je u subotu dobio zvaničnu potvrdu Sjedinjenih Američkih Država da će izuzetno jako da lobiraju za rezoluciju u Srebrenici.

- Ići ću u Njujork da se borim protiv njihovog lobiranja i da razgovaram sa prijateljskim i slobodarskim zemljama - poručio je predsednik Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 43

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati