Društvo i ekonomija

[ Izvor: Rojters ]

08. 04. 2024. 11:26 9

Investitor "Beograda na vodi" Kušnerov savetnik za projekat na mestu Generalštaba

Muhamed Alabar, predsednik kompanije "Igl hils" (Eagle Hills) iz UAE koja je investitor "Beograda na vodi", sarađuje sa Džaredom Kušnerom na mogućoj investiciji na mestu bombardovanog Generalštaba, izveštava Rojters.

Alabar je pokrenuo prodaju imovine koju poseduje u Belorusiji, zemlji koja je na meti zapadnih sankcija, javlja Rojters pozivajući se na dva izbora upoznata sa ovim pitanjem. Prema navodima britanske agencije, Alabar sarađuje sa Džaredom Kušnerom na novoj mogućoj investiciji u Srbiji.

Ovaj emiratski tajkun za nekretnine je, prema izvorima Rojtersa, postigao preliminarni dogovor o prodaji svog udela u više milijardi dolara vrednom projektu u Minsku, glavnom gradu Belorusije. Odlazak Alabara iz Belorusije dolazi usred saradnje sa Kušnerom, zetom bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, na preuređenju zgrade bivšeg Generalštaba u Beogradu, u stambeni kompleks.

Alabar je odbio da odgovori na pitanja Rojtersa o razlozima za povlačenje iz projekta u Belorusiji, kao i o identitetu potencijalnog kupca.

Kada je reč o Srbiji, emiratski milijarder je rekao da "pozitivno gleda na saradnju sa Kušnerom" i da je "veoma uzbuđen zbog više luksuznih projekata na tržištu". Alabar, međutim, nije precizirao šta bi to partnerstvo podrazumevalo.

Kušner je prošlog meseca Rojtersu potvrdio da je u pregovorima o investiciji u Beogradu, ali je naglasio da pregovori još traju i da još nije izvesno da će doći do realizacije projekta.

Osoba koja je upoznata sa Kušnerovim planovima u Srbiji rekla je Rojtersu da je Alabar uključen u projekat za Generalštab kao savetnik, i da je prerano reći da li će i Emirati biti jedan od investitora. Ta osoba je odbila da komentariše Alabarove aktivnosti u Belorusiji.

Kušnerovi planovi da investira u Srbiju obelodanjini susredinom marta, kada je opozicioni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta objavio dokumente koji pokazuju da su srpske vlasti pripremile teren za partnerstvo sa američkim biznismenom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da se razgovara o partnerstvu.

Na pitanje Rojtersa prošlog meseca da li su za beogradski projekat zaslužne veze koje je uspostavio tokom perioda kada je bio Trampov savetnik u Beloj kući, Kušner je rekao: "Niko mi ne "poklanja" posebne poslove".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati