Društvo i ekonomija

[ Izvor: Blic ]

03. 04. 2024. 09:52 7

Jurić o Danki: Mislim da će ovo u narednih dan, dva biti rešeno

"Moramo da budemo jako strpljivi i verujem u naše istražne organe i policiju. Mislim da će ovo biti rešeno u narednih dan, dva i da ćemo dobiti neki rezultat", izjavio je Igor Jurić govoreći o potrazi za nestalom devojčicom Dankom Ilić.

Danas je deveti dan neumorne potrage za Dankom Ilić (2) koja je nestala u Banjskom polju kod Bora. Policija i dalje neprestano češlja svaki pedalj mesta na kome je devojčica poslednji put viđena. I dok bečka policija pokušava da odgovori ko je dete sa snimka, svi sa nestrpljenjem očekuju da čuju lepe vesti da je devojčica nađena živa i zdrava.

- Sada je jedna prava agonija, devet dana je dug period. Imali smo u utorak vest o novim informacijama, iskren da budem, sve te informacije nisu bile vezane za to da se devojčica nalazi u Austriji. Naravno, nadam se da je to istina jer tu jedino vidim spas za samo dete. Tu vidim šansu za život - kaže Igor Jurić, direktor Centra za nestalu i izgubljenu decu.

Čudne okolnosti nestanka

Nepristupačnost terena, položaj parkiranog automobila, misterija dolaska do same kuće, kako je dvogodišnje dete u momentu moglo da se izgubi bez traga - samo su neke od činjenica koje bude sumnju, ističe Jurić.

- Mislim da je ključno sada da se sazna istina. Već sada ljudi počinju da teoretišu mnogo, ukoliko se ta istina ne sazna što pre... Ja vrlo dobro znam policiju, jako je teško iz ugla policije, ne smeju da daju neke nove informacije - rekao je Jurić i dodao:

- Zaista su jako čudne okolnosti. Da se dete na tom terenu, tom polju izgubi… To nije tržni centar, gde obično i dolazi do otmica. Od mesta gde je nestalo dete, pretrage terena, tu se moraju analizirati stvari da li je dete uopšte bilo tu pred sam nestanak - kaže.

- Ne možemo da znamo šta je motiv, ali se svaka nedoumica mora ispitati. E sad, ako je porodica, rodbina u pitanju, onda nekako ne možeš da pretpostaviš da može iz bilo kog razloga da naudi detetu, ali definitivno ne možemo da ne sumnjamo dok ne budemo sigurni da zapravo to nije istina. Moje pitanje je da li je dete uopšte bilo na tom mestu u momentu nestanka. Nikakva naznaka nema da je dete bilo tu - rekao je Jurić gostujući na Blic televiziji.

"Mislim da će ovo biti rešeno u narednih dan, dva"

U noći između subote i nedelje, na mejl srpske policije stigao je video snimak iz Beča, na kojem se vide dve žene rumunske nacionalnosti i devojčica koja podseća na Danku Ilić. Međutim, da li je u pitanju nestala Danka još nije poznato, jer bečka i srpska policija pokušavaju da na osnovu softvera koji poseduju identifikuju devojčicu i odrede njihove podudarnosti.

Igor Jurić ističe da će, ukoliko se ispostavi da je na snimku koji je nastao u Beču nestala Danka Ilić, to biti važan trag u istrazi.

- Jako je pipav teren. To je ogromna šansa da se dete pronađe. Moramo da budemo jako strpljivi i verujem u naše istražne organe i policiju. Znam koja je to agonija, pre svega za porodicu, to je velika trauma. Mislim da će ovo biti rešeno u narednih dan, dva i da ćemo dobiti neki rezultat. Moramo se pripremiti i na najgoru moguću opciju, ali najvažnija je istina - zaklučio je Jurić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati