Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova ekonomija ]

29. 03. 2024. 13:06 2

EPS raspisao tender za popravku, pa odbio jedinog ovlašćenog servisera

Elektroprivreda Srbije (EPS) raspisala je tender za revitalizaciju dizalice nemačkog proizvođača “Sennebogen”, pa je odbila jedinog ponuđača - ovlašćenog servisera te kompanije za Srbiju, pokazuje rešenje Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Kako se vidi iz rešenja, EPS je pokušao da negira da je ponuđač, kompanija PH-M, ovlašćeni serviser firme “Sennebogen”.

Javna nabavka za revitalizaciju dizalice, vredna 34 miliona dinara, raspisana je još 23. decembra 2023. godine, pokazuju podaci sa portala javnih nabavki. Jedini ponuđač bila je kompanija PH-M, koja je ponudila cenu od 33.995.000 dinara. Međutim, u februaru ove godine EPS donosi odluku da obustavi postupak javne nabavke jer su “sve podnete ponude neprihvatljive”.

Kao razlog navodi se to što PH-M nije dostavio “ovlašćenje da je serviser za dizalice Sennebogen izdato od strane proizvođača ili generalnog zastupnika za Republiku Srbiju”. PH - M je nakon toga podneo zahtev za zaštitu prava nadležnoj Komisiji. Međutim, Republička komisija je konstatovala da je PH - M u okviru ponude dostavio dokument koji je izdao nemački “Sennebogen”, a kojim se potvrđuje da je PH-M ovlašćeni serviser kompanije, prenosi Nova ekonomija.

- Iz sadržine dokaza koji je podnosilac zahteva dostavio u okviru svoje ponude proizilazi da je da je proizvođač ‘Sennebogen’ Mashinnenfabrik potvrdio da je podnosilac zahteva ovlašćeni diler linije kranova i serviser kompanije ‘Sennebogen’ na teritoriji Srbije”- navodi se u rešenju Komisije.

Komisija je poništila odluku o obustavi postupka i ocenu ponuda. Protiv odluke Komisije ne može se izjaviti žalba, ali se može pokrenuti spor pred Upravnim sudom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati