Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 03. 2024. 14:19 6

Pernat: Brnabić zastupa Oskara u opasnim scenama

Od Srpsko radikalno napredne stranke i njihovih koalicionih partnera slušali smo da su “oni bivši” mnogo krali, a pet minuta nakon toga poslanica Socijalističke partije Srbije ponosno ističe da je u Skupštini već 34 godine. Možda može da zatraži i stanarsko pravo - izjavila je narodna poslanica Stranke slobode i pravde Sonja Pernat.

Dodala je da je Ana Brnabić svojim onemogućavanjem rasprave o kandidatima za potpredsednike Skupštine sklonila poslednji atom demokratije iz Skupštine i da je mafija našla utočište u državi.

- Ona sada zvanično zastupa vladara (Oskara) u opasnim scenama. Da li se u nekoj civilizovanoj zemlji u Parlamentu zabranjuje kretanje poslanika? Obezbeđenje nije razdvajalo vlast i opoziciju, kako navode naprednjanci. Oni su opkolili poslanike opozicije. Vladajuća stranka je pokazala eksplicitno nasilje prema neistomošljenicima. Količina laži i uvreda koje izgovaraju poslanici Srpsko radikalno napredne stranke je njihov model vladanja, zbog čega nam je društvo u dekadenciji - naglašava Pernat.

- Nema više u Srbiji ni slobodnih medija ni parlamentarne debate, a po najmanje slobodnih izbora. Nakon onolike policijske opsade u Skupštini, možemo da zaključimo samo jedno: Srbijom kruže strah i represija. Opozicija je marginalizovana a koncentracija moći jednog čoveka izjeda demokratiju - zaključuje narodna poslanica Stranke slobode i pravde Sonja Pernat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati