Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 02. 2024. 18:15 10

Tepić: Katarina, Milenković, Mitić i Isakov štite integritet policije

Katarina je neustrašiva, hrabra i prava policajka koja stavila interes javnosti i građana na prvo mesto. Mi se nismo videle i ona meni nije dostavila ništa. Istina je da sam ja četiri ili pet dana ranije, pre pisane komunikacije u Narodnoj skupštini postavila konkretno pitanje koje je glasilo "Da li je tačno da je kum Aleksandra Vučića, Nikola Petrović Meklarenom izazvao udes pod dejstvom alkohola i kokaina", čak sam u tom pitanju imala i dodatno pitanje, a to je da li je tačno da je poslao i svoju vlas kose na veštačanje u neku privatnu laboratoriju sa namerom da opovrgne analize koje su mu rađene na VMA nakon udesa, a koje su potvrdile prisustvo kokaina i alkohola - izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić za televiziju N1.

Kako je objasnila, prošlo je tih četiri ili pet dana i nije bilo odgovora što je nažalost stvarnost u Srbiji, a Katarina je samo želela da potvrdi da je tačno ono što je govorila u plenumu što su mediji već preneli, a da je potom Katarina reagovala tako što joj je potvrdila dokumentom koji je poslala, potpuno svesno.

- Mi smo tada počele prvi put komunikaciju. Dokument nije imao nikakvu oznaku tajnosti, to su sve informacije od javnog značaja naročito što je bilo upitno postupanje posle toga. On nije zadržan kao što se postupa kada su obični građani u pitanju s obzirom da se javi o atraktivnom počiniocu - kumu Aleksandra Vučića, a ja ga zovem prvi kum Srbije - istakla je Tepić.

- Duboko verujem da je Katarina htela da zaštiti integritet policije koja nam je preko potrebna gde ima sjajnih policajca poput inspektora Milenkovića, Mitića, Isakova. Kao građanka, a ne samo kao političarka, volim da imamo oslonac u takvim ljudima i da vratimo poverenje u tu uniformu, značku i policiju i mislim da je i nju to najviše navelo da stupi u kontakt sa mnom - zaključila je ona.

Tepić je prokomentarisala i poziv predsednika Republike opoziciji na konsultacije rekavši da je Vučić propustio priliku da posle toliko obraćanja što u lice u Narodnoj skupštini što na prethodnim konsultacijama učini nešto za svoju zemlju, a ne da kada ga narod više neće odluči da menja narod.

- Mi smo poziv na kosultacije dobili za sledeći ponedeljak u 11:15, ali godine su iza nas gde smo se trudili da objasnimo, da uputimo, da kažemo poštujte izborne uslove, poštujte preporuke ODIHR-a, morate da uzmete u obzir više od polovine građana Srbije koja ne glasa za vas. Samo da podsetim za SNS glasa pola od pola ili manje. Pokušali smo na razne načine, ali oni se bandoglavo drže svoje odluke da su nesmenjivi i da im niko ništa ne može i da će tako moći doveka, tako da nema nikakve svrhe više obraćati se institucijama ili komunicirati sa njima uz duboku sumnju da li bi se i prenelo sve što bi se tamo reklo. Možda, ostavljam rezervu, ali ne mislim da bi to promenilo mišljenje koalicije, da su razgovori pod svetlom javnosti. Ali novinari ne mogu da prisustvuju ni zasedanju Narodne skupštine i da ih puste na balkon. Sve je pogazio i sve je razorio i mi sada idemo drugim putem jedinim koji je zapravo ostavio - objasnila je Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati