Društvo i ekonomija

Direktno.rs

21. 02. 2024. 08:06 5

SSP: Nedopustivo da Bojana Savović bude progonjena od politički postavljenog šefa

"Nedopustivo je da tužiteljka Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu Bojana Savović, koja godinama besprekorno radi u interesu javnost i koja je kroz čitavu svoju karijeru imala vrhunske rezultate, dođe danas u situaciju da zato što zastupa javni, a ne politički interes, bude progonjena baš od politički postavljenog šefa VJT Nenada Stefanovića", ističe se u saopštenju Stranke slobode i pravde, koje prenosimo u celosti.

"Umesto da on odgovara za svoje političko delovanje i poteze, koje se prepoznaje u svim predmetima u koje se on involvira, on proganja tužiteljku Savović koja je uvek istupala sa stanovišta javno-tužilačke struke i javnog interesa.

Stranka slobode i pravde se upravo zalaže za samostalnost i potpunu depolitizaciju organa pravosuđa u Srbiji, jer samo na taj način može da se obezbedi pravda, jednakost pred zakonima za sve i stabilno društvo. Loša vlast nije u stanju da sama demontira čitav državni sistem ukoliko je pravosuđe snažno, samostalno i nezavisno. A ukoliko pravosuđe ne funkcioniše, iskvariće se i najbolja vlast i dovesti u pitanje opstanak pravne države, kao što je sada slučaj u Srbiji.

Tužioci i sudije ne smeju biti ni "naši", ni "njihovi". Tome služe advokati i pravni zastupnici. Tužioci i sudije moraju biti u stanju da se suprotstave svakoj sili i vlasti, pa tako i svojim rukovodiocima ukoliko se njihovo postupanje kosi sa zakonima i pravdom", zaključuje se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati