Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

12. 01. 2024. 22:15 7

Za kašnjenja na BG aerodromu krive "nepravilnosti"

Operater beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" nije preduzeo sve mere koje bi obezbedile redovno i efikasno odvijanje vazdušnog saobraćaja na tom aerodromu, usled čega su letovi kasnili prethodnih dana, saopštio je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

irektorat je vanrednim inspekcijskim nadzorima utvrdio da je nepreduzimanje odgovarajućih mera, prvenstveno odleđivanja i sprečavanja zaleđivanja vazduhoplova, dovelo je do značajnih poremećaja u planiranom redu letenja i učestalih kašnjenja.

To regulatorno i nadzorno telo naložilo je operateru beogradskog aerodroma, francuskoj kompaniji Vansi, sprovođenje hitnih mera, postupaka i aktivnosti radi otklanjanja uočenih nepravilnosti i omogućavanja efikasnog, redovnog i pouzdanog odvijanja vazdušnog saobraćaja na aerodromu.

Najavljeno je da će Direktorat, imajući u vidu svoja zakonska ovlašćenja i odgovornosti, a istovremeno uvažavajući potrebu da se na aerodromu "Nikola Tesla" uspostavi redovnost operacija u što kraćem roku, nastaviti sa intenzivnim nadzorima i insistiranjem na hitnoj primeni naloženih mera.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati