Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Nova.rs ]

04. 12. 2023. 16:02 14

Otkud Novak Nedić pred "Arenom" sa saradnikom Velje Nevolje?

Aleksandar Vidojević, poznatiji kao Aca Rošavi, huligan i jedan od bliskih saradnika Veljka Belivuka, predvodio je aktiviste i simpatizere Srpske napredne stranke na konvenciji u beogradskoj Areni. On, međutim, nije bio sam, već je u njegovom društvu bio i generalni sekretar Vlade Srbije, Novak Nedić.

 Vidojević je više puta privođen zbog nasilničkog ponašanja i nošenja oružja, a Belivuk ga je u svom svedočenju spominjao kao posrednika u komunikaciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Aca Rošavi i Novak Nedić su uslikani i logično je pitanje otkud gensek Vlade Srbije u društvu sa sumnjivim tipom?

Službena beleška

Dokazi o vezama Nedića i Belivuka pojavljivali su se u više navrata. Tako je nedeljnik NIN prošle godine došao u posed službene beleške policije od 11. oktobra 2018, koja pokazuje kako je Nedić štitio tu kriminalnu grupu. Sudeći prema tom dokumentu, hapšenje huligana, među kojima su bili i pripadnici navijačke grupe Janjičari koju je predvodio Belivuk, a koji su upali i demolirali klub Komitet, sprečio je upravo generalni sekretar Vlade.

Nedić se s vlasnikom kluba, kako je on ispričao, sastao u Klubu poslanika, gde mu je rekao da problem koji je imao sa navijačima Partizana treba da reši dogovorom, a ne preko policije.

Nedić je, kako je pisalo u belešci, rekao da su oni spremni na dogovor, kao i da mu finansijski nadoknade štetu koja je nastala u klubu, ali pre toga on mora da povuče svoju izjavu koju je dao u policiji.

Kako je pisao NIN, policijski inspektori su zabeležili da im je vlasnik kluba rekao da je pitao Nedića ko će da mu garantuje da će to sve biti „sređeno“ i da više neće imati problema s navijačima. Na to mu je Nedić odgovorio, kako piše u belešci, „da mu on lično garantuje i da je nakon toga pozvao Veljka Belivuka i zakazao sastanak sa njim istog dana u 14 časova.“ Na sastanku sa Belivukom je dobio obećanje da više neće imati problema sa njima.

Pretnje nekadašnjem direktoru policije

Zbog veza sa pomenutim kriminalnim klanom tužilaštvo nije reagovalo. Ipak, Treće osnovno tužilaštvo nedavno je naložilo policiji da ispita sve okolnosti incidenta kada je Nedić na Novom bežanijskom groblju napao i pretio penzinisanom direktoru policije Vladimiru Rebiću.

Prijavu protiv genseka Vlade, podneo je Rebić odmah nakon incidenta u policijskoj stanici, koja je potom, obavestila nadležno Treće osnovno tužilaštvo.

- Policiji je naloženo da obavi razgovore sa svim licima, kao i da nakon pribavljanja svih iskaza i drugih dokaza, dostavi izveštaj tužilaštvu radi daljeg postupanja - rečeno je "Novoj" u Trećem OJT.

Nedić sa batinašima sprečio blokadu poljoprivrednika

Novak Nedić našao se u centru pažnje javnosti i u maju ove godine, kad je na društevnim mrežama objavljen snimak na kom se vidi kako se veliki broj muškaraca veseli na jednom splavu, a potom ga napuštaju. Na tom videu se vidi i Novak Nedić, generalni sekretar Vlade Srbije, kako snima ili fotografiše "ekipu" sa splava.

Drugi klip objavila je Marinika Tepić, potpredsednica SSP. Na njemu se vidi kako Nedić stoji na čelu kolone nekoliko desetina mladića, koji koračaju preko drvenog mosta sa splava do obale. Mladići sa snimka su uglavnom nabildovani, istetovirani, a većina je obučena u crne majice i pantalone.

Tepić je tada rekla za "Novu" da je ta grupa muškaraca dovedena autobusom na blokadu poljoprivrednika i poručila im da imaju 10 minuta da se raziđu, kako bi omogućila ulazak predsednika Aleksandra Vučića u Pančevo.

Uprkos svemu Nedić je ostao na funkciji generalnog sekretara Vlade Srbije, koja je jedna od najvažnijih u izvršnoj vlasti. Prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, on je i predsednik Nadzornog odbora JP Službeni glasnik, kao i predsednik Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati