Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

17. 11. 2023. 16:25 4

"Pošta dala milion i po evra za aplikaciju koja ne radi"

U svetlu najnovijeg štrajka poštara, funkcioner stranke Zajedno Đorđe Miketić objavio je na mreži Iks da je JP Pošta Srbije potrošilo 1,5 miliona evra kako bi razvila aplikaciju E-notar, koja bi trebalo da služi za digitalno arhiviranje podataka svih notara u Srbiji.

Miketić tvrdi i da su notari pomenutu "Poštinu" aplikaciju odbili, jer su bili ucenjeni mesečnom cenom/rentom korišćenja i sumnjali su u bezbednost čuvanja podataka građana.

- Pošta Srbije nema nikakav poslovni razlog da plaća razvoj aplikacije za notare. Ali ima kumovski: jer su Srba Cvejić - predsednik notarske komore i Zoran Đorđević - v.d. direktora Pošte - kumovi - napisao je Miketić.

Podsetimo, obustava rada poštara traje od 24. oktobra. Zbog toga je skoro potpuno stala isporuka pisama, računa i pošiljaka.

Zahtevi poštara su i dalje isti:

Momentalni prijem optimalnog broja izvršilaca jer nedostaje radnika, momentalno povećanje plate od minimum 30 odsto, kao i isplata zarade iz dobiti za pretprošlu godinu do kraja oktobra. Takođe, oni traže prekid "tihe" diskriminacije prema zaposlenima koji rade i favorizovanje pojedinaca (izaslanja kao vid zastrašivanja, stimulacije kao vid nagrađivanja poslušnika) i zvanične garancije od Vlade Srbije da će zahtevi biti ispunjeni.

"Pošta Srbije" saopštila je ranije da je na sastanku u Vladi postignut dogovor sa predstavnicima radnika tog preduzeća, na osnovu sporazuma koji su potpisali premijerka Ana Brnabić i predstavnici sindikata.

Međutim, poštar Stefan Mitrović, jedan od radnika ovog javnog preduzeća koji je obustavio rad, rekao je da su na sastanku sa premijerkom bili "takozvani reprezentativni sindikati - sindikat PTT i "Radnik", kao i nekoliko predstavnika sindikata Nezavisnost“. Štrajk je nastavljen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati