Društvo i ekonomija

D. Ljutić

17. 08. 2023. 20:16 38

Daš Vučiću dres, pa gradiš i rušiš po Slaviji

Kad vidi šta je sve dobio, možda Dejan Stanković pomisli da je dobro prošao. Jer, nije on iz kabineta Aleksandra Vučića mogao da izađe uspravno kao što je ušao. Ustvari, kako je ovo pomenuto rušenje u interesu građana Beograda i njegovih gostiju? Odnosno, ako je u interesu, onda neka svi otimaju ono što im se sviđa.

Između trga Slavija i parka Manjež počelo je rušenje zgrada zbog izgradnje stambeno-komercijalnog objekta pod imenom King’s Circle Residences. Jedan od vlasnika firme Mejson rojal je nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Ako već ne možemo da učinimo da se svi državljani Srbije osećaju kao njeni građani, da budemo ponosni ili bar da se ne stidimo poslanika, predsednika i raznih drugih glavešina, ako ne možemo da kažemo kako planiramo da preživimo sve teške i siromašne godine koje nas čekaju, ne moraju da nas prave budalama. Ili, nek barem pokušaju (vlast) da nam odgovore, kako se stiče zaslužna dozvola za rušenje centra Beograda?

Kad vidi šta je sve dobio, možda Dejan Stanković pomisli da je dobro prošao. Jer, nije on iz Vučićevog kabineta mogao da izađe uspravno kao što je ušao. Ustvari, kako je ovo pomenuto rušenje u interesu građana Beograda i njegovih gostiju? Odnosno, ako je u interesu, onda neka svi otimaju ono što im se sviđa. Kao trener Sampdorije Dejan Stanković imao je susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim se i fotografisao i kome je uručio poklon.Vučić je dobio dres Sampdorije sa njegovim prezimenom na leđima i brojem 1. 

Vučić je uz zajedničku fotografiju imao i poruku za Stankovića, istakavši da mu želi svu sreću na novom poslu, ali uz nadu da će se uskoro vratiti u svoju zemlju. I, vratio se. Jasan je politički i poslovni interes za fudbal i sve što je oko njega. Kolika bi bila društvena korist ili šteta da se fudbal zabrani. Ovo, naravno, hipotetički, jer sve oko fudbala prvenstveno služi za malverzacije, krađe, pranje para, utaje poreza, tek ponekad za igranje.

Zašto posle svake velike pobede sportisti dolaze da se poklone Vučiću? Kakve veze Vučić ima s njihovim pobedama? Budete najbolji na svetu, u bilo čemu, i onda dođete i kažete Vučiću "mi smo ništa, samo si ti veliki".

- On je veliki zvezdaš, ali ne pita me ništa niti sugeriše. Jedan lep poziv uputio je posle Genta, posle pobede. Pozdravio je momke, čestitao jer smo uradili veliku stvar, kako za Zvezdu, tako i za srpski fudbal i celu zemlju. To je bila njegova velika čestitka - istakao je nekadašnji strateg Crvene zvezde Dejan Stanković.

Dakle, istrkeljajte malo po vašim stvarima, podajte nešto predsedniku i...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 38

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati