Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 08. 2023. 07:29 25

Ulje u Srbiji duplo SKUPLJE nego u Kanadi (FOTO)

Cene proizvoda u Srbiji otišle su u nebo, poskupelo je apsolutno sve, pa su građani na mukama čim zakorače u prodavnice i supermarkete. I nije to sve, jer su cene u "ekonomskom tigru" skuplje nego u nekim razvijenijim zemljama - tome u prilog govori i poređenje cene maslinovog ulja u Srbiji i, primera radi, u Kanadi.

Naime, na Tviteru je to poređenje objavio Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde, koji je dokumentovao da je maslinovo ulje skoro duplo skuplje kod nas nego u Torontu.

- Monini ulje (jedan litar cena): Toronto - 1.209 dinara, Beograd - 2.350 dinara. Udaljenost od Monini fabrike: Toronto - 6.991 km, Beograd 671 km. Objasnio Bilbija: ovom cenom vlast nas štiti od Kanađana, koji bi nam ispraznili rafove i izazvali nestašicu ulja - napisao je Nikezić.

Naravno, potpredsednik SSP je aludirao na izjavu Bojana Bilbije, urednika u dnevnom listu Politika, koji je gostujući na televiziji Prva istakao da bi "država mogla da smanji cene hrane, ali da bi to izazvalo veštačku nestašicu".

- To je ono što građani ne razumeju, Srbija može da smanji cenu hrane, ali onda bi opet došli svi ovi iz regiona da kupuju kod nas i došlo bi do veštačkih nestašica. I naša vlast kaže - bolje da bude malo skuplje, pa da i dotiramo građane i da damo po 100, 200 evra kao neku pomoć nego da smanjimo cenu hrane i da dođe do nestašica - rekao je Bilbija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati