Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Nova.rs ]

30. 07. 2023. 12:59 26

I Đukanović uz Vuka Kostića, digao bi Berlinski zid između Srbije i Hrvatske!

Glumac Vuk Kostić nedavno je dao intervju za ruski medij "Sputnjik" i tom prilikom izjavio da između Srba i Hrvata treba da postavimo "Berlinski zid", a što je izazvalo podeljene reakcije u javnosti.

Zvezda serije „Ubice mog oca“, kao i drugih kriminalističkih domaćih serija, često se oglašava o raznim društvenim pitanjima, a ovog puta je komentarisao osetljivu temu koja nikako nije mogla ostati nezapažena.

- Ja bih stavio Berlinski zid između nas da ne možemo više nikada da se sretnemo, mislim da ne bi dolazilo do tih strašnih nesrerća. Ni na pijaci, ne može, pošto krompir? Jesi Srbin? Ne može. Jednom kada se u našim narodima dese velike nesreće i zločini, tipa Jasenovac, od tog momenta više ne razgovaramo. Mi smo najviše krivi koji smo kao uvek bili – hajde da svi Sloveni žive zajedno. Mi uvek hoćemo da se igramo, Hrvati kažu skloni se, a mi kao da se družimo. Ne možete kad stalno buše loptu - rekao je Vuk Kostić za Sputnjik.

Međutim, već sutradan Vuk je potvrdio još jednom svoje mišljenje, istakvši da bi nam se „Berlinski zid“ isplatio.

- Ako sa nekim ratuješ 3 puta u 100 godina. Austrougarska i Hrvatska: Srbija, Prvi Svetski rat 1914. godina. Nemačka i Hrvatska: Srbija – Drugi svetsi rat 1941. godine. Bratoubilačko-komšijski rat 1991. godina. Sve ukupno osam miliona žrtava. Poruka – Nemojte ni pokušavati da se družite, istorija se ponavlja. Figurativno rečeno, Berlinski zid – nemamo mi pare za to, ali ušteda bi bila više miliona ljudi dugoročno gledano. Pogledajte intervju - napisao je Vuk Kostić na Instagramu.

Ove izjave digle su buru na društvenim mrežama, a kao i do sada pojavile su se dve struje. Liberalniji deo javnosti osuđuje glumčeve izjave, tvrdeći da u 21. veku zid ne može biti rešenje.

- Je l' neko objasnio Vuku Kostiću da Berlinski zid nije sprečio ništa, doneo je bol mnogima, a na kraju je – pao - glasi samo jedan od brojnih tvitova.

S druge strane, oni desničarski nastrojeni, poput narodnog poslanika iz redova SNS i Vučićevog glasnogovornika Vladimira Đukanovića, Vuka veličaju i nazivaju ga patriotom.

- Ko kaže da nema čestitih glumaca u Srbiji? Bravo za Vuka Kostića! - napisao je na Tviteru Đukanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati