Društvo i ekonomija

Bojana Tatić

22. 07. 2023. 07:00 8

Crtanje mete na čelo

Već drugi put ove nedelje Kikinda je osvanula oblepljena plakatima sa likom preduzetnika Zorana Mileševića pored kog je pisalo "lopov". Nakon objavljivanja raznoraznih članaka u svim prorežimskim medijima, ove sedmice se otišlo i korak dalje sa nekoliko hiljada plakata koji su se našli na javnim mestima u gradu, ali i okolnim selima. I to u dva navrata, u noći sa nedelje na ponedeljak, pa opet u toku noći između srede i četvrtka.

Plakati su štampani u "ful kolor" štampi, na izuzetno kvalitetnom papiru A3 formata, što samo znači da je u ovaj "projekat" uložena znatna suma novca, kao i ljudstvo, koje je u toku samo jedne noći polepilo ove plakate, ali i podelilo preko hiljadu letaka sa istim sadržajem.

Sve je započelo kada je Grad Kikinda izgubila spor protiv firme "3D Projekt" u vlasništvu Zorana Mileševića, te je sud naložio plaćanje novčane kazne, u iznosu od 216 miliona dinara, koja je dovela do blokade računa Grada. Od tada se građanima u novinama i na portalima bliskim vlasti pružaju poluinformacije koje imaju samo jednu poruku - otimaju od naše dece, bez detalja o ulozi, odnosno krivici lokalne vlasti u celoj situaciji.

Nakon državne intervencije, račun Grada je odblokiran, ali je hajka nastavljena. Strašni čin, za sada nepoznate osobe, deluje kao nastavak kampanje koju su pre nešto više od mesec dana započeli članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke.

Ovakav način širenja lažne slike, bez iznetih svih činjenica, stvara atmosferu netrpeljivosti i tragetira Zorana Mileševića, ali i članove njegove porodice. Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nema pravo da ikome crta metu na čelu, niti na ovakav sraman način poziva na javnu osudu i linč.

Nismo uspeli da stupimo u kontakt sa čelnicima SNS-a koji nisu odgovarali na naše pozive i poruke. Zoran Milešević je slučaj prijavio policiji, ali je podneo i krivičnu prijavu protiv NN lica. Srećom, grad je pre dve godine u okviru projekta "Smart City" opremljen sa više od 30 kamera, od kojih se mnoge nalaze u centru grada, gde su plakati i lepljeni, te se čini da nadležne insititucije imaju pred sobom lak zadatak. Snimci mogu da otkriju počinioce, a počinioci nalogodavce, te ova priča vrlo brzo može da dobije epilog, krivci i vinovnici odgovarajuće kazne, a porodica Milešević bar malo mira i sigurnosti

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati