Društvo i ekonomija

Direktno rs.

18. 06. 2023. 10:48 132

Vučić: Kriminalac ti tata! Gađao bih svakog olovkom ko je doveo Euleks

Aleksandar Vučić govorio je o aktuelnim temama i dešavanjima u Srbiji, pre svega o situaciji na Kosovu i Metohiji, ali i o poplavama.

Predsednik Srbije je podsetio na najnovije događaje na severu KiM.

- Juče su brat i sestra Dara i Kristijan u selu Žitkovac, opština Zvečan, napadnuti od strane tzv. kosovske policije. Kristijana su udarali nogama po telu, oborili na zemlju, u klečećem stavu ga držali, Daru su vukli po zemlji. Kada je došla njihova majka Marija, sa kojom sa jutros razgovarao i koja je sva uplakana bila, zatekla je kako joj sina drže na kolenima na zemlji, ćerku bosu, koja je od stresa nekoliko puta kolabirala. Takozvani policajci su rekli da su zaustavljali sve sa kacigama i kapama – deca od 15 i 17 godina, vozila su kvad, a oni su mislili da su ozbiljni teroristi pa su rešili da se obračunaju sa tom decom, kao u filmovima. Oni imaju i manjeg brata, možete misliti u kakvom je stresu ta porodica - rekao je Vučić.

O Euleksu:

- Ovom olovkom bih gađao svakog ko je doveo Euleks.

Vučić je rekao i da se Kancelarija za kiM „dočepala“ dokumenta EULEKS-a.

- Znate šta tu piše? Pa ništa. Ispisali su nam šta piše u 4 člana tzv. prištinskih zakona i pojma nemaju. Ispoštovali birokratsku formu. Baš ih briga za Srbe. I onda nam kažu nemojte da se mešate, EULEKS prati. Šta pratite lažovi jedni. Jedino što hoćete da pratite je kako Srbi da budu proterani.

Povodom nedavnog hapšenja Milun Milenkovića Luneta na severu KiM, Vučić kaže da premijer Kosova Aljbin Kurti i ministar unutrašnjih poslova Dželjaj Svećlja kažu da je „kriminalac“.

- Kriminalac ti tata. I tebi Kurti i tebi Svečlja. Sram vas bilo - poručio je Vučić. 

Zatim se osvrnuo na problem s poplavama u Srbiji.

- Zahtevam od Vlade odgovorniji i marljiviji pristup rešavanju problema. 2014. godine smo u gotovo 70 opština imali poplave, 63 sam tad obišao. I to je nije da odete na 10 minuta, idite razgovarajte s ljudima, napravite timove. Nema šta Blagojeviću da radiš u Beogradu i da sediš, idi razgovaraj s ljudiima. Svi na teren. Od predsednice Vlade, pa do svih ostalih. To je moj zahtev, nije moja molba. A molba je koliko je moguće da izađem s većim naplatama za ljude koji su preživeli štetu. Da se izdvoji novac, da se štete saniraju, da ljudi vide da ste sa njima. Obići ću i ja nekoliko opština, ali to morate vi da radite, ja moram da se bavim Kosovom i Metohijom - rekao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 132

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Progutao žeton

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati