Društvo i ekonomija

Direktno.rs

13. 06. 2023. 20:22 14

Gašićeve "nepostojeće uniforme" Granične policije

Ministar policije Bratislav Gašić, verovatno osokoljen predsednikovom izjavom da ga "ne da", nastavlja da donosi odluke u suprotnostu sa pravilnikom, kao što su uniforme pripadnika Granične policije, koje nigde nisu propisane, ali su na sajtu MUP-a nazvane "nove uniforme".

Kako je objavilo strukovno udruženje "dr Arčibald Rajs" iz Novog Sada pripadnici Uprave granične policije na Aerodromu "Nikola Tesla" od 5. juna 2023. rade u nepostojećim uniformama.

Iako ove uniforme nisu propisane važećom Uredbom o uniformama, oznakama i opremi policijskih službenika ministar Gašić je naredio da pripadnici Uprave granične policije nose i rade u nepostojećim uniformama.

MUP je na svom sajtu objavio saopštenje za javnost sa fotografijama policijskih službenika obučenih u predmetne neformacijske uniforme.

Kako je navedeno u saopštenju navedenog strukovnog udruženja "vrhunac demonstracije moći ministar Gašić jasno i nedvosmisleno pokazuje i daje svima do znanja da je njegov hir jači od zakona Republike Srbije, njegova želja da presvuče policajce u parapolicijske uniforme je bitnija od preporuka struke i stavova zaposlenih koji zaista nose i rade u toj istoj uniformi, a koji su se većinom saglasili da ne treba da se menjaju sadašnje uniforme, niti postoji ekonomska isplativnost i realna potreba".

Strukovno udruženje policije je u periodu od maja meseca 2023. godine, anketiralo policijske službenike putem online ankete u cilju utvrđivanja stavova policijskih službenika povodom najavljene promene uniformi koje je pokazalo da ogromna većina čak 85,6% anketiranih zaposlenih ne podržavaju ideju i nameru vraćanja starog izgleda uniforme sa šapkom i kravatom.

Izgleda da je ministar pored zvaničnih procena gde se smanjuje broj stvarnih učesnika protesta, nepoštovanjem zakonskih i podzakonskih propisa i retro izgledom uniforme pokušao da policiju učini sličnom onoj iz devedesetih godina prošlog veka. To i ne treba da čudi, ako se zna da su mnogi iz vrha ove vlasti, Srbijom rukovodili i tih 90-tih, ali građani ne bi smeli da zaborave kuda ih je njihova vladavina vodila i gde ih je odvela.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati