Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 06. 2023. 16:06 1

Nikezić: Momiroviću, cene padaju samo u vašoj paralelnoj realnosti

- Ministre Momiroviću, nije tačno da su cene počele da padaju, već su u poslednjem mesecu porasle za dodatnih 0,7%, a inflacija nam je 15,1%, duplo viša nego u evro zoni i tri puta viša nego u SAD - piše u izjavi Dušana Nikezića, potpredsednika Stranke slobode i pravde, koju prenosimo u celosti.

- Na žalost građana Srbije, nije tačno ni da nam je ekonomija u dobrom stanju, pošto je u aprilu ostvaren pad prerađivačke industrije od 2,6% i pad prometa u trgovini na malo od 6,1%, što biste kao ministar trgovine morali da znate.

Hvalite se i impresivnim rastom plata i penzija, a po poslednjim podacima plate su realno 1,5% niže nego prošle godine, dok su prosečne penzije realno niže nego 2012.

Zato vaša izjava možda najbolje pokazuje paralelnu realnost u kojoj živite i mislite da saopštenjima možete smanjiti cene koje i dalje divljaju u prodavnicama.

Za smanjenje cena su, umesto praznih saopštenja, potrebni sposobni kadrovi i konkretne mere, koje Stranka slobode i pravde već više od godinu dana zagovara, a koje uključuju: prestanak štampanja novca, utvrđivanje strukture cena 100 osnovnih proizvoda, ograničenje trgovačkih marži, oporezivanja ekstraprofita u energetici, rudarstvu i trgovini, kao i značajno povećanje ulaganja u poljoprivredu i energetiku - zaključuje se u izjavi Dušana Nikezića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati