Društvo i ekonomija

D. Ljutić

20. 05. 2023. 21:37 21

SNS stopira život 26. maja dok se Vučiću dešava - NAROD

Prestaće proizvodnja hleba, otkazaće se porođaji do daljnjeg, deca tog dana neće smeti da se igraju, tužni da plaču. Doći će i do podele na važne i nevažne smrti. Sahrane će se odvijati samo u prisustvu mrtvih. Svi ostali moraju na miting. Biće to odanost nečemu čega nema, prizemna tvorba političkog kiča i neiskrenog, tugaljivog udvorištva Aleksandru Vučiću.

Zbog Vučićevog kontramitinga otkazali vozove širom Srbije: Železnica vratila red vožnje kad su se građani pobunili, ali do karata se teško dolazi. Autoprevozniku d.o.o. Čačak u Ivanjici za 26. maj su "rezervisani" svi autobusi, što će onemogućiti žiteljima ovog grada da tog dana koriste njegove usluge koje ne podrazumevaju dolazak na skup u Beograd.

Društvenim mrežama kruži informacija da je takmičarski i festivalski program međuškolskog obrazovno-vaspitnog projekta "Čitalići 2023", koji je trebalo da se održi 27. i 28. maja u Aleksincu, otkazan i to zbog kontramitinga Srpske napredne stranke 26. maja u Beogradu. Premijera opere "Čarobna frula" u Narodnom pozorištu Niš, prvobitno zakazana za 26. maj, pomerena je dan ranije, što je izazvalo brojne komentare na društvenim mrežama.

Ovo je tačna mera naše poniznosti i beznačajnosti. Uskoro će nam i 26. maja otkazati i pravo na život, postojanje. Prestaće proizvodnja hleba, otkazaće se porođaji do daljnjeg, deca tog dana neće smeti da se igraju, tužni da plaču. Doći će i do podele na važne i nevažne smrti. Sahrane će se odvijati samo u prisustvu mrtvih. Svi ostali moraju na miting. Biće to odanost nečemu čega nema, prizemna tvorba političkog kiča i neiskrenog, tugaljivog udvorištva. Ovo je samo jedan isečak mita o besmislenoj veličini Aleksandra Vučića i članovima SNS-a, tako izmaštanog svojstva. Nema toka, poltronstvo je tu zgužvani bes, povodom nečega što se nikako ne može dovesti u red. Zove se pobuna.

Eto, nestalo je građanskog straha i to je najveći razlog za pometnju na dnu. Tek se sada, posle više godina, duboko veruje u delotvornost otpora i ofanzive ka završnom udarcu. Hoće li ostatak vladajuće pameti da sve to razume? Ne. Vladar, koji patološki mrzi građane ove zemlje, pokušaće da ih pobedi optužbom da ruše državu. U tu svrhu, voda sa sobom grupu pomoćnika, koji izgledaju kao muzikanti iz "Balkan ekspresa", samo bez njihovog šarma i duha. Jer, istina o poniženju najpre je dostupna onome koji to razume kao razlog za gordost.

Nasilje niko nije trpeo beskrajno, čak ni mi odavde. Šta to hoće da dokažu sa tim skupom 26. maja? To što ukidaju vozove, samo je nastavak zabrane življenja nepodobnima. Jasno je da kontrole nema bez zabrana. Zabrana mora da bude zastrašujuća. I odatle zalazimo u veliku misteriju našeg trpljenja

Režim zna da je već dobio opasnog protivnika, drugačijeg i pametnijeg od svih koje je imao. Narod.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati