Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 03. 2023. 16:30 2

Dr Jovanović Srzentić (SSP): Zahtevamo od direktora UKC Srbije prof. Ašanina da zaštiti zaposlene u bolnici "Dr Laza Lazarević"

To što je vd direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" dr Ivana Stašević Karličić izdala upozorenje o otkazu ugovora o radu za 47 svojih kolega i tako pokrenula proceduru otkaza za sve njih, a samo zato što su štrajkovali, samo je novi dokaz o potpunom slomu zdravstva u Srbiji, - istakla je prim. dr sc. med. Snežana Jovanović Srzentić, predsednica Resornog odbora za zdravstvo Stranke slobode i pravde i dodala da je ovo beskrupolozan, osvetnički i sramotan čin dr Stašević Karličić koja je na mesto direktorke i došla kao partijski vojnik.

- Posebno zabrinjava - nastavila je Jovanović Srzentić - to što direktorka Stašević Karličić zbog sukoba sa svojim kolegama koji su više od pola godine u štrajku ugrožava rad ove zdravstvene ustanove zbog čega je zahtev za njenu smenu potpisala i ministarka zdravlja dr Danica Grujičić.- Svima je jasno da su naše zdravstvene ustanove postale plen stranaka na vlasti, a dr Stašević Karličić ovim svojim činom pokazuje da je ne interesuju ni pacijenti ni zakon koji jasno definiše kada i kako može nekom da da otkaz - objašnjava Jovanović Srzentić i u ime Resornog odbora za zdravstvo Stranke slobode i pravde zahteva od v.d. direktora Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije prof. dr Milike Ašanina da se odmah izjasni o ovom činu i zaštiti lekare, sestre medicinske tehničare i administrativne radnike čijom egzistencijom i karijerama se poigrava direktorka bolnice "Dr Laza Lazarević".

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati