Društvo i ekonomija

N.S.

21. 03. 2023. 15:22 43

Spremaju se otkazi za 47 radnika Klinike "Dr Laza Lazarević"!

VD direktora Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" - dr Ivana Stašević Karličić odlučila je da otpusti 47 zaposlenih te bolnice - navodi se u zajedničkom saopštenju Zajednice sindikata Srbije, Sindikata lekara i farmaceuta Srbije i Ujedinjenih sindikata zdravstva Srbije.

Oni navode da je dr Stašević Karličić, izuzimajući štrajk dela zaposlenih u toj bolnici, bez ikakvog povoda otpočela postupke za otkaz i tako započela "najveći masovni progon zaposlenih u istoriji Srbije".- U svom maniru, bez grama zakonitosti u svom radu nanela je neverovatnu štetu bolnici i zaposlenima. Nakon ovakvog postupka i ponašanja, radnici Klinike će, obzirom na ugrožavanje sigurnosti i biološkog opstanka radikalizovati štrajk na način koji će sprečiti ovakvo divljačko i ničim izazvano ponašanje - ističe se u saopštenju.Deo zaposlenih štrajkuje protiv direktorke Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", a više od 50 posto zaposlenih je potpisalo zahtev za njenu smenu. Neki štrajkači su dobili i otkaz.Nezadovoljni zaposleni su rekli i da je za vreme petogodišnjeg mandata aktuelne direktorke kliniku napustilo 25 lekara i više od 27 tehničara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 43

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati