Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

08. 03. 2023. 10:47 3

Predata inicijativa za smenu Dolovac, Stefanovića i Brankice Marić

Organizacioni odbor protesta "Ne damo naše Laure" predao je na pisarnici Državnog veća tužilaca u Beogradu inicijativu za razrešenje republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac, višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića i njegove zamenice Brankice Marić.

Zahtev za smenu Dolovac, Stefanović i Marić iznet je 25. februara na protestu podrške tužiteljkama Bojani Savović i Jasmini Paunović, koje su premeštene iz odeljenja Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u odeljenje opšteg kriminaliteta, nakon što su više od godinu gana radile na slučaju EPS.

Advokat Čedomir Kokanović rekao je da predavanjem peticije pokreću formalni proces i daju Državnom veću tužilaca formalni osnov da postupa u skladu sa zakonom i donese odluke koje javnost od njih traži.

- Mi smo svih ovih dana, od kako je cela situacija izbila u javnost, imali različite oblike javnih istupa različitih subjekata, koji su reagovali kada su smenjene tužiteljke Bojana Savović i Jasmina Paunović - istakao je on.

Kokanović je naveo da ne znaju šta se u institucijama dešava, da razumeju da su neke procedure pokrenute, ali da ne znaju tačno koje.

Organizacioni odbor protesta najavio je da će 10. marta u 16 časova ispred zgrade Vlade Srbije biti održan novi skup podrške tužiteljkama Savović i Paunović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati