Društvo i ekonomija

Promo

19. 01. 2023. 09:54 0

Poznajete vanserijske mlade talente? SBB fondacija otvara konkurs za petu generaciju stipendista

SBB fondacija raspisala je konkurs za petu generaciju stipendista, koji će se pridružiti najdarovitijim mladim ljudima naše zemlje u okviru programa "Stipendija prof. Njegoš B. Šolak".

Na konkurs mogu da se prijave učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji, koji se ističu svojim talentom, kao i izuzetnim rezultatima iz oblasti nauke, kulture ili umetnosti.

- Radujem se jer ćemo već sredinom ove godine imati nove mlade, pametne i talentovane ljude, kojima ćemo da pomognemo da nastave da neguju svoj potencijal, šire znanje i ostvare svoje ciljeve. Trenutno je u programu 20 stipendista gde za svakoga pravimo poseban plan koji može da uključuje finansijsku, logističku, mentorsku podršku, kompjutersku opremu i instrumente, avio karte za odlazak na takmičenja ili nešto drugo što im je važno. Program se prilagođava njihovim potrebama i školovanju - rekla je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije i CSR direktorka United Grupe.

SBB fondacija od 2019. godine pomaže nadarenim učenicima i studentima iz Srbije, koji se obrazuju u zemlji ili inostranstvu i odlaze na svetska i regionalna takmičenja da nastave svoj put uspeha.

- Našu bazu talenata čine različiti profili - od pijaniste, šahiste, balerine do fizičara, matematičara, IT genija i drugih. Zato jedva čekamo da vidimo kakvi talentni će da se pridruže ove godine našoj porodici mladih genijalaca - dodala je ona.

Prijave za petu generaciju stipendista SBB fondacije traju do 17. marta, a svi zainteresovani mogu da popune formular na zvaničnom sajtu.

Za više informacija posetite sajt sbbfondacija.rs ili društvene mreže Instagram i Facebook.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati