Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 01. 2023. 10:19 1

DS: Prestati sa diskriminacijom dece koja nisu iz Beograda

Demokratska stranka poziva Srpsku naprednu stranku da omogući svakom detetu u Srbiji besplatan boravak u vrtiću i besplatne udžbenike za osnovnu i srednju školu, a ne samo deci u Beogradu, kako je obećao njihov visoki funkcioner i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić - navodi se u saopštenju DS-a koje prenosimo u celosti.

U suprotnom, deca koja ne žive u glavnom gradu biće diskriminisana u odnosu na beogradsku decu. Prosečne zarade u Beogradu su veće nego u ostatku Srbije, pa će najavljeni potez biti samo novi korak ka gašenju slabo razvijenih opština poput Kuršumlije, Crne trave, Vlasotinca, ali i desetina drugih siromašnih gradova u Srbiji.

Zbog toga predlažemo Vladi Srbije da usvoji održivi plan našeg Resornog odbora za obrazovanje kojim bi svako dete u Srbiji dobilo besplatne udžbenike, a koji smo javnosti predstavili pre skoro godinu dana. Takođe, zahtevamo od Vlade da svim opštinama koje ne mogu same da finansiraju besplatan boravak dece u vrtićima, obezbedi sredstva iz budžeta Republike Srbije upravo za tu namenu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati